GORAN VESIĆ O BORBI SA NELAGALONOM PRODAJOM: Rešavamo probleme ispred Cvetkove i Vidikovačke pijace

Novosti online

27. 04. 2021. u 11:42

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić obišao je jutros plato ispred Cvetkove pijace i najavio dalje korake u suzbijanju nelegalne prodaje na travnatim površinama oko pijace.

ГОРАН ВЕСИЋ О БОРБИ СА НЕЛАГАЛОНОМ ПРОДАЈОМ: Решавамо проблеме испред Цветкове и Видиковачке пијаце

Arhiva

On je naglasio da je oko Cvetkove pijace regulisan jedan od najvećih komunalnih nereda u gradu. Podsetio je da su nelegalni prodavci zaposeli ceo plato i onemogućavali građane da normalno prilaze pijaci ili gradskom prevozu.

– Doneli smo odluku da sa Opštinom Zvezdara i Komunalnom milicijom rešimo ovaj problem. Ubuduće će ovde stalno biti prisutna patrola Komunalne milicije u sadejstvu sa policijom i Opštinskom inspekcijom – naveo je Vesić.

On je najavio uređenje platoa zelenilom i mobilijarom gde će ljudi, kako je rekao, moći normalno da prođu, odmore se ili sačekaju javni prevoz.

– Nastavićemo sa ovim akcijama u Beogradu. Postoji nekoliko tačaka gde postoje problemi sa nelegalnom prodajom, poput Starog merkatora i Vidikovačke pijace. Tražićemo asistenciju Opštine Novi Beograd, kao i opština Rakovica i Čukarica, kada je pitanju Vidikovačka pijaca – najavio je Vesić.

Naš posao je da uređujemo grad, ali i da uspostavimo komunalni red. Zato smo skoro i primili novih 100 komunalnih miliocionara, zaključio je zamenik gradonačelnika.

Sekretar za poslove komunalne milicije Ivan Divac je istakao da je Cvetkova pijaca primer dobre saradnje Komunalne milicije i opštinske komunalne inspekcije. Najavio je slične radnje i uvođenje komunalnog reda oko Vidikovačke pijace.

– U Beogradu ima više od 40 pijaca, što Komunalnu miliciju onemogućava da na svakom mestu bude 24 sata, ali smo tu da damo maksimalnu podršku komunalnim inspekcijama i policijskim stanicama – ukazao je Divac.

Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić je dodao da su odlučnost i istrajnost ključne za ovu i slične akcije.

– Na ovom mestu je nelegalna prodaja bujala do samo pre 10 dana, ali smo uspeli da je suzbijemo uz veliku podršku gradskih institucija. Napravili smo novu strategiju koja već sada daje rezultate, a na zadovoljstvo građana – naveo je Jeremić.

Događaju su prisustvovali direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević i direktor JKP „Gradska čistoća” Marko Popadić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)