OTPIS DUGA ZA 620 DOMOVA: Kraj višegodišnje agonije - Stanovnici zemunske ulice postigli dogovor sa "Vodovodom"

S. V.

27. 04. 2021. u 06:00

DUGOGODIŠNjI problem neuslovne vodovodne mreže koji je mučio 620 domaćinstava u ulicama Vojni put - Blok 1 i Vojni put - Blok 2 u Zemunu, proteklog vikenda trajno je rešen.

ОТПИС ДУГА ЗА 620 ДОМОВА: Крај вишегодишње агоније - Становници земунске улице постигли договор са Водоводом

Foto: GO Zemun

 Kuće na ovim adresama priključene su na regularni sistem snabdevanja i održavanja JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", a sugrađani su sa ovim komunalnim preduzećem potpisali ugovor o otpisu dugova nastalih "rasturom" vode.

Na ovaj način, definisana je i buduća naplata za stvarnu potrošnju dragocene tečnosti, koja je godinama unazad zadavala glavobolje meštanima ovog dela Zemuna. Predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević naglasio je da je ova lokalna samouprava ulagala napore da se, kada je stvoren pravni osnov, sistemski reši ovaj višedecenijski problem građana koji su se snabdevali vodom iz gradskog vodovoda preko priključka sa blok-vodomera.

- Opština Zemun je finansirala izradu projekta za tehničko prilagođavanje mreže na ovoj lokaciji, pod stručnim nadzorom JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", a građani su se uz minimalna ulaganja priključili na gradsku vodovodnu mrežu - rekao je Kovačević.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predstavnici "Vodovoda" i "Infostan tehnologija", koji su sugrađanima pojasnili sve procedure.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije