IZVAĐENA BOMBA NA BANOVOM BRDU: Prve slike sa lica mesta (FOTO)

Novosti online

25. 04. 2021. u 13:08

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da su pripadnici Sektora za vanredne situacije uspešno neutralizovali i uklonili avio-bombu zaostalu iz Drugog svetskog rata koja je pronađena u Nodilovoj ulici u beogradskoj opštini Čukarica.

ИЗВАЂЕНА БОМБА НА БАНОВОМ БРДУ: Прве слике са лица места (ФОТО)

Foto: MUP

- Zajednička akcija pripadnika Sektora za vanredne situacije, drugih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i nadležnih gradskih službi uspešno je urađena i građani Čukarice mogu da kažu da je ovaj prostor sada bezbedan i siguran - istakao je ministar Vulin koji je obišao lice mesta. 

Ministar Vulin se zahvalio pripadnicima Sektora za vanredne situacije, posebno deminerima koji su još jednom rizikovali sopstvene živote zarad sigurnosti i bezbednosti svojih sugrađana i pokazali koliko su hrabri i stručni. 

- Hoću da se zahvalim i gradskim službama na izuzetnoj organizaciji i saradnji, a posebno svim građanima Beograda i Čukarice koji su saslušali naređenja, sledili savete Sektora za vanredne situacije i bez ijednog incidenta omogućili da policija obavi svoj posao i ovo mesto učini bezbednim - rekao je ministar Vulin.  

Ministar se Beograđanima zahvalio na poverenju koje pokazuju prema policiji, a policiji što je svakodnevno tu za svakoga od nas. 

- Sledeći put kada se naljutite što vas neko kazni za pojas, prekršaj prekoračenje brzine, setite se da su u policiji ovakvi ljudi i da je ona tu da vas čuva - poručio je ministar Vulin.

Načelnik Odeljenja za neeksplodirana ubojna sredstva Sektora za vanredne situacije Mihajlo Marinković istakao je da je uklanjanje upaljača i neutralizacija avio-bombe prošla bez problema. 

- Specijalnim alatima skinuta su dva upaljača, prednji i zadnji, i uništili smo ih na licu mesta, tako da je sada sve bezbedno i sigurno - rekao je Marinković i dodao da je bomba uz sve mere bezbednosti i uz policijsku, vatrogasnu i medicinsku zaštitu upućena ka mestu gde će biti uništena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)