BOMBA ISPOD PESKA NA BANOVOM BRDU: Objašnjeno kada i kako će eksplozivna naprava biti demontirana (FOTO/VIDEO)

Novosti online

23. 04. 2021. u 12:32

UNIŠTAVANJE avionske bombe na Banovom brdu, zaostale iz Drugog svetskog rata trebalo bi da se dogodi u nedelju.

БОМБА ИСПОД ПЕСКА НА БАНОВОМ БРДУ: Објашњено када и како ће експлозивна направа бити демонтирана (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: D. Milovanović

- Radi se o avionskoj bombi, 242 kilograma, 126 kilograma eksplozivnog punjenja. Ima oznaku ANM64A1 i 120 cm je dugačka, prečnik je 36 cm - rekao je Luka Čaušić vršilac dužnosti pomoćnika ministra načelnika sektora za vanredne sitacije.

On je dodao da će se nakon identifikacije znati da li je bomba podobna da se transportuje na mesto predviđeno za uništavanje ili će u kontrolisanoj eksploziji morati da se uništi na licu mesta.

 

Stanari Nodilove ulice, u kojoj će u nedelju biti deaktivirana zaostala bomba iz Drugog svetskog rata, sumnjaju da se u ovoj čukaričkoj jednosmernoj ulici nalaze još dve eksplozivne naprave, stare više od sedam decenija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

NBGD

23.04.2021. 13:26

U članku se na jednom mestu kaže "da će se nakon identifikacije znati" a prethodno se već navodi oznaka sa bombe, sa skoro svim znanim specifikacijama. Jedna od američkih bombi kojima su bombardovali Beograd pred oslobođenje 1944.

Plavić

23.04.2021. 13:42

Pozovite pripadnike američke vojne misije u Beogradu ... znaju sve o ANM64, rešiće problem malim prstom ... to je njihova "isporuka"!