ČEKAJU DA LIFTOVI PRORADE: Posle požara u Mihajla Pupina, struja stigla u deo solitera

S. B. M.

19. 04. 2021. u 23:59

DEO stanara solitera u u Bulevaru Mihajla Pupina 201 na Novom Beogradu, gde je u subotu izbio požar na električnim intalacijama, danas je dobio struju.

ЧЕКАЈУ ДА ЛИФТОВИ ПРОРАДЕ: После пожара у Михајла Пупина, струја стигла у део солитера

Foto: V. Danilov

Električna energija puštena je do 10 sprata, a u utorak počinje zamena razvodnih kutija i instalacija od 11. sprata gde je vatra buknula, do 18.

Radnici EDB uspeli su da nađu način da puste struju bar za polovinu zgrade, koja je od subote u mraku i gde se ono malo stanara koji su ostali, smrzavalo, jer ni grejanja nije bilo. U utorak će nadležni pokušati i da osposobe liftove, koji su povezani na drugu fazu, jer se bez njih do poslednjeg sprata ne može. To će olakšati i majstorima, pošto neće morati da tegle preteške razvodne kutije.

Od 152 stana, polovina je dobila i grejanje, zbog koga se većina žitelja solitera privremeno raselila kod porodice i prijatelja.

Oni koji stanuju na spratovima iznad 11. biće u mraku sve dok nadležni ne saniraju štetu u potpunosti. Taj posao mogao bi da potraje do kraja nedelje.

STANOVI NA METI PROVALNIKA

POŠTO je zgrada bila prazna, bez osvetljenja, policija je stanare obavestila da sledećih dana mogu biti na meti provalnika, i da dobro paze. Sada deo njih može da odahne, jer će se vratiti u svoje domove. Ostali i dalje treba da budu na oprezu.

Podsećamo, požar je buknuo u subotu posle 17.00 na 11. i 12. spratu. Povređenih srećom nije bilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)