ČETIRI MESECA OD ZAVRŠETKA RADOVA: Razbijene ploče na Savskom keju, deo šetališta uništen

Š. M.

17. 04. 2021. u 09:30

GRAĐANI koji se ovih dana upute na nedavno rekonstruisani Savski kej zateći će razbijeni deking, koji je postavljen celom dužinom do Beton hale.

ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ОД ЗАВРШЕТКА РАДОВА: Разбијене плоче на Савском кеју, део шеталишта уништен

Foto: V. N.

Razlog za ovakvo stanje podloge koja je ugrađena pre svega nekoliko meseci još nije utvrđen, kao ni čija je odgovornost za takvo stanje. Ipak, nova podloga koja će zameniti polomljenu dopremljena je na šetalište, a neimari su deo stare već skinuli, kako bi bila započeta ponovna ugradnja.

Majstori koji su temeljno radili na uređenju jedne od najprometnijih pešačkih oaza u prestonici, morali su već da se vraćaju na gradilište i popravljaju polomljene ploče. Naime, zamena uništenih delova obavljena je nedugo po otvaranju, pošto su ubrzo nakon rekonstrukcije pretrpeli veća oštećenja. Ona su se ponovo pojavila na više od 20 mesta duž šetališta, a kako bi se šteta sanirala mora da se zameni čitava podloga, što iziskuje dodatna novčana sredstva.

- Nedopustivo je da nesavesni građani nekoliko meseci posle rekonstrukcije, koja je zaista odlično ispala, lome deking i time ruže ovaj deo grada - ističe, za "Novosti", sugrađanka N. S. - Kako ne bi više dolazilo do ovakvih situacija, potrebno je postaviti kamere, pa utvrditi kako dolazi do pucanja dasaka. Nogom je nemoguće polomiti deking, jer je sačinjen od čvrstog materijala, potrebno je dosta snage za to.

SPOMENIK DIANI BUDISAVLjEVIĆ

KONKURS za podizanje spomenika dobrotvorki Diani Budisavljević raspisan je pre nekoliko dana, a mesto na kom će osvanuti postament je već urađeno i nalazi se u blizini Brankovog mosta. Izabran je i žiri koji će odlučivati o izgledu budućeg spomenika, a očekuje se da on na Savskom keju bude postavljen do kraja ove godine.

Tako se u šupljinama koje su nastale zbog naprsnuća počelo sakupljati smeće, pre svega opušci od cigareta, što dodatno ruži ovaj deo savske obale. Zbog toga je jedino rešenje bilo da se nabavi novi deking, koji će se narednih dana ponovo ugrađivati.

Na keju koji je poneo ime dobrotvorke Diane Budisavljević nedostaje još đubrijera, na šta građani stalno opominju preko društvenih mreža, a dešavalo se i da javna rasveta ne radi po nekoliko dana, što je bio slučaj u toku prethodne nedelje.

Kako su, za "Novosti", rekli u Sekretarijatu za inspekcijske poslove, obavljena je kontrola šetališta, nakon koje se kreće u ponovnu rekonstrukciju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)