GRAĐEVINSKA INSPEKCIJA REAGOVALA POVODOM RUŠENJA OBJEKTA U TOPOLSKOJ: Izvođač mora da dostavi kompletnu dokumentaciju (FOTO/VIDEO)

M.S.

15. 04. 2021. u 17:38

U TOPOLSKOJ ulici na Vračaru je, bez dozvole, investitor je počeo rušenje objekta koji je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika.

ГРАЂЕВИНСКА ИНСПЕКЦИЈА РЕАГОВАЛА ПОВОДОМ РУШЕЊА ОБЈЕКТА У ТОПОЛСКОЈ: Извођач мора да достави комплетну документацију (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: I. Marinković

Građevinska inspekcija Grada izašla je danas na teren i zatražila od izvođača radova da dostavi kompletnu dokumentaciju i dozvolu.

Iz Zavoda za zaštitu spomenika na teren će izaći sutra. Objekat nije pojedinačno pod zaštitom, već u sklopu zaštićene celine Krunski venac.

Kako su se uverili reporteri "Novosti", stub na kojem je bio deo ograde je urušen, a majstori koji izvode adaptaciju objekta su na terenu.

Izvođač radova M. B. tvrdi da se stub ograde urušio od starosti i da nije bilo moguće sačuvati ga. 

- Stepenište nismo dirali. Dobili smo dozvolu od Opštine Vračar za adaptaciju i to ćemo sutra do 10.00 dostaviti inspekciji. Kuća je stara 100 godina, neodržavana je. Plafon je već bio pao. Mi ćemo je za potrebe vlasnika restaurirati i adaptirati, fasada će ostati ista - rekao je on. 

Kako su nam rekli u Zavodu za zaštitu spomenika kulture, kad njihove službe u saradnji sa Gradskom inspekcijom utvrde sve okolnosti, imaće više informacija da li se izvođač drži dozvola pri adaptaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri