ŠKOLE SREĐUJU ZA VRTIĆE: Dva napuštena objekta biće pretvorena u predškolske ustanove

J.D.

14. 04. 2021. u 12:09

NAPUŠTENI školski objekti nekadašnjih osmoletki u centru gročanskih naselja Vinča i Umčari biće rekonstruisani i prenamenjeni u predškolske ustanove.

ШКОЛЕ СРЕЂУЈУ ЗА ВРТИЋЕ: Два напуштена објекта биће претворена у предшколске установе

Privatna arhiva

U planu je da prostorije budu u potpunosti sređene i opremljene za mališane, što bi svakako uticalo i na smanjenje lista čekanja na teritoriji opštine Grocka.

Za rekonstrukciju i adaptaciju objekta u Umčarima urađen je projektni zadatak, i trenutno je u toku raspisivanje javne nabavke za projektovanje. Ako sve bude išlo po planu, radovi bi trebalo da počnu početkom jula.

- Za investiciju u Umčarima biće izdvojeno oko 25 miliona dinara, dok iznos sredstava za radove na objektu u Vinči još uvek nije poznat - objašnjavaju nadležni iz Opštine Grocka. - Na teritoriji naše opštine više od 2.000 dece pohađa predškolske ustanove, a valjalo bi istaći i da je broj dece koja se rađaju u Grockoj veći od gradskog proseka, i u tom smislu, moramo da obezbedimo dodatna mesta u vrtićima, a trenutno je na listi čekanja u Grockoj 433 dece.

U dugoročnim planovima je i izgradnja nove predškolske ustanove u naselju Leštane, a radovi bi mogli da otpočnu sledeće godine. Takođe, postoji inicijativa i za otvaranje novog dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju, a koju su pokrenuli zamenik gradonačelnika Goran Vesić i sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

BORAVAK ZA DECU SA SMETNjAMA?

RAZMATRA se mogućnost rekonstrukcije jednog od dva objekta u Grockoj, koja su u vlasništvu Grada, kako bi deca sa smetnjama u razvoju dobila dnevni boravak - kažu nadležni. - Nedavno smo izdvojili i 2,6 miliona za sređivanje prostora i prilagođavanje nameni muzičke škole.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!