BEZ KAZNI U JUČE U TRŽNIM CENTRIMA: Načelnik Komunalne milicije- raduje me broj prijava građana

Tanjug

13. 04. 2021. u 09:31

KOMUNALNA milicija u Beogradu u toku jučerašnjeg dana nije zabeležila kršenje mera u tržnim centrima.

БЕЗ КАЗНИ У ЈУЧЕ У ТРЖНИМ ЦЕНТРИМА: Начелник Комуналне милиције- радује ме број пријава грађана

Foto D. Milovanović

Načelnik Komunalne milicije Ivan Divac rekao je za TV K1 da se svakodnevno vrši kontrola poštovanja propisanih mera na terenu, te da je suština da se svi odgovorno ponašaju u borbi protiv epidemije.

Divac je podsetio da je potrebno da u svakoj radnji, ne samo u tržnim centrima, postoje kovid redari zaduženi za sprovođenje mere koje propisuje Krizni štab.

Ističe da komunalna milicija ili sanitarna inspekcija ne mogu biti u svakom trenutku u tržnim centrima ili ugostiteljskim objektima, ali da je bitno da su na terenu i da postupaju po prijavama građana.

- Suština je da budemo prisutni na terenu i raduje me broj prijava građana- rekao je Divac, koji je naveo da su građani u subotu prijavili svadbu u tržnom centru "Stadion" organizovanu za 80 ljudi, uz muziku.

- Ne postoji šansa da iskontrolišemo svaki prostor, ali treba nam saradnja sa građanima. Ne postoji dovoljan broj komunalnih milicionera, nama bi trebalo 15.000 ljudi da sve pokrijemo, a ni tada ne bismo pokrili svaku tačku- naglasio je Divac.

Tržni centri juče su ponovo počeli da rade, uz poštovanje epidemioloških mera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)