NEMA IZMENA ZAKONA O GRADNJI: Investitori koji rade bespravno biće procesuirani po postojećem propisu

G. N.

08. 04. 2021. u 13:20

НЕМА ИЗМЕНА ЗАКОНА О ГРАДЊИ: Инвеститори који раде бесправно биће процесуирани по постојећем пропису

Foto Privatna arhiva

ZAKON koji će se odnositi na gradnju u prestonici neće biti donet, niti se on sprema. Investitori koji grade bespravno, odgovaraće prema odredbama postojećeg propisa.

Ovo je naveo zamenik gradonačelnika Vesić, osvrćući se na navode da je u pripremi novi propis. Kako on kaže, graditelji bez odgovarajućih dozvola će se teretiti.

- Ovih dana biće održan sastanak sa tužilaštvima. Sa nadležnima ćemo razgovarati o tome kako da se brže procesuiraju oni koji grade bespravno. Time se oštećuje budžet i rizikuje se da zgrade koje se ne grade u skladu sa građevinskim pravilima i nemaju dozvole, budu nebezbedne i nesigurne - rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika podsetio je na to da se nelegalnom gradnjom opterećuju postojeće vodovodne i kanalizacione mreže, i dodatno se produbljuje problem nedovoljnog broja parking mesta.

- Da bi se rešio problem kolektora za šest bespravnih zgrada u Mirijevu, gde nema kanalizacije, sada mora da se izdvoji 60 miliona dinara - naveo je Vesić. Problem postoji i u Vojvode Vlahovića i u još na nekoliko mesta. Moja poruka je da građani ne slušaju prevarante, makar bili i iz Gradske uprave. Neće biti novog zakona, odgovaraćete krivično za nelegalnu gradnju!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Rodoljub

08.04.2021. 17:28

Ko je kažnjen zatvorskom kaznom za bespravnu izgradnju? Niko, naravno. Zašto se ne poštuje zakon, kazna zatvorom i rušenje objekta, za 72 sata bila bi zaustavljena bespravna izgradnja. Gradjevinski inspektori primali plate, činovnici takodje a baspravna gradnja cveta! Gde to ima? Ima, kod nas u Srbiji. Nema se želje da se reši i zaustvi divlja izgradnja, to je dijagnoza.