PUT BOLJEVCI- OBRENOVAC ZAVRŠAVAJU DO 15. MAJA: Produžen rok za obnovu saobraćajnice od 7,4 kilometra u Surčinu

Š. Marović

06. 04. 2021. u 06:47

ROK za kompletnu rekonstukciju državnog puta Boljevci - Obrenovac, koji je trebalo da bude završen prošlog meseca, pomeren je za 15. maj, saznaju "Novosti".

ПУТ БОЉЕВЦИ- ОБРЕНОВАЦ  ЗАВРШАВАЈУ  ДО 15. МАЈА: Продужен рок за обнову саобраћајнице од 7,4 километра у Сурчину

Foto Arhiva

Neimarima su najveći problem na deonici od Nautičkog sela do Obrenovačkog mosta predstavljale podzemne vode i visok nivo reke Save, ali i loše vreme u januaru u februaru.

Radovi vredni 151 milion dinara započeti su sredinom novembra, a deo koji se sređuje dug je 7,4 kilometra.

- Na oko 3,9 kilometara važne saobraćajnice urađen je grebani asfalt, nasipanje tucanikom i asfaltiranje prvog sloja - kažu, za "Novosti", u opštini Surčin.

- Još blizu 700 metara je spremno kako bi bio postavljen prvi sloj asfalta, pošto je urađeno sve što tome prethodi.

Radovi nisu počeli na 2,1 kilometar.

Mehanizacija i neimari "Beograd puta", koji rade na ovom projektu, proširiće saobraćajnicu za oko pola metra, kako bi prolaz kamiona i autobusa bio olakšan.

VOŽNjA PREKO "MILOŠA VELIKOG"

VOZILA su do kraja radova preusmerena na auto-put "Miloš Veliki", odnosno na Surčinsku petlju, kao i autobusi gradskog prevoza na linijama 760I i 904. Posle radova na saobraćajnici ostaje još da se uradi i obrenovački most, koji je u lošem stanju, ali i da se popravi rasveta, jer trenutno ne radi.

Najveći problem predstavljale su podzemne vode i vodostaj reke Save, najviše u delu ka Obrenovačkom mostu.

Foto Arhiva

Problem je što autobuska linija 860I ne može da prolazi ovim putem, jer mnogo dece sa ove teritorije ide u obrenovačke srednje škole. Oni su sada, kad epidemiološka situacija to dozvoljava, primorani da dolaze u centar Surčina, pa autobusom preko Obilaznice i auto-puta "Miloš Veliki" dođu do željene lokacije.

Ovaj put bio je najgora saobraćajnica na teritoriji Surčina. To najbolje pokazuje podatak da je sve vreme na njoj bio dežuran mehaničar, ukoliko vozači upadnu u mnogobrojne rupe i oštete svoje automobile!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!