STARI ZID NIČIJA BRIGA: Još nepoznato ko je odgovoran za ogradu koja se obrušila na kola parkirana u zemunskoj Dobanovačkoj ulici

S. B. MILOŠEVIĆ

05. 04. 2021. u 23:16

ZID u Dobanovačkoj ulici koji se u nedelju srušio na osam parkiranih automobila, bio je ničija briga. Čini se da su sve nadležne službe oprale ruke od ogovornosti.

СТАРИ ЗИД НИЧИЈА БРИГА: Још непознато ко је одговоран за ограду која се обрушила на кола паркирана у земунској Добановачкој улици

Foto Z. Jovanović

Iako je zamenik gradnačelnika Goran Vesić naložio gradskim službama da utvrde ko je odgovoran za pad, "Novosti" odgovor na to pitanje juče nisu dobile.

Prema rečima predsednika GO Zemun Gavrila Kovačevića, njihova inspekcija nije dobila nijednu pritužbu na zid, odnosno informaciju da je sklon padu. Kažu i da su objekat na korišćenje dali FK Zemun, koji je prema tome bio dužan da ga održava.

Na pitanja upućena Sekretarijatu za inspekcijske poslove grada, da li su utvrdili ko je odgovoran za pad ograde od cigala u dužini od 40 metara, odgovor nismo dobili. Pitali smo i da li je bilo prijava da je zid u lošem stanju i da već neko vreme, kako su našem reporteru kazali sugrađani, stoji nakrivljen. Hteli smo i da saznamo ko je bio zadužen za održavanje ove ograde, po njihovom mišljenju.

OČIŠĆENO Uklonjen je šut posle incidenta, Foto Arhiva

FK Zemun je u teškoj finansijskoj situaciji. Tri godine ni igrači, ni niko iz uprave nisu dobili platu, a račun kluba je blokiran. To je "Novostima" potvrdio sekretar Dušan Popov.Nejasno je i da li Grad, odnosno Opština, koji su dali imovinu na upravljanje, treba da nadoknade nastalu štetu?

UNIŠTEN I AUTOBUS PUN PUTNIKA

SLIČNA situacija dogodila se 19. februara kada se u Husovoj ulici na Voždovcu obrušio zid kuće na autobus javnog prevoza, koji je bio pun putnika. Da je kuća sklona padu, žitelji su nekoliko puta prijavljivali nadležnim organima. Ipak, niko nije reagovao. Tom prilikom, leva strana autobusa na liniji 25P je uništena i povređeno je nekoliko putnika.

Činjenica je da prostor na koji je zid pao nije obeležen kao parking i da vlasnici neće moći da naplate osiguranje.

Iz "Unika (Uniqa) osiguranja" kažu za "Novosti" da je polisom obaveznog osiguranja od autoodgovornosti (takozvana polisa obaveznog osiguranja) pokrivena odgovornost za štete koje osiguranik pričini trećim licima upravljanjem sopstvenog vozila, ali ne i za štete nastale na sopstvenom vozilu.

- Nadoknada vlasnicima za štete nastale na parkiranim vozilima vrši se samo u slučaju da je vozilo kasko osigurano i to za štete koje su nastale ostvarenjem nekog od ugovorenih kasko rizika gde je ubrojan i predmetni događaj, u ovom slučaju pad zida. Dodatno, kada je u pitanju vozilo koje je uzeto na lizing, a kasko je osigurano, u slučaju totalne štete naknada štete bi bila isplaćena lizing kući kao vlasniku vozila - kažu u osiguravajućoj kući.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)