OZIDALI TERASE ALI BEZ DOZVOLE: Deo stanara zgrade u Salvadora Aljendea 12 na Karaburmi doziđuje stanove

A. Z. KLISURIĆ

01. 04. 2021. u 06:47

POJEDINI stanari zgrade broj 12 u Ulici Salvadora Aljendea na Karaburmi, "kolektivno" su se upustili u proširenje terasa, ali kako se to nije dopalo ostatku komšiluka, desetak mini -gradilišta opasano je inspekcijskom trakom kojom se zabranjuje gradnja.

ОЗИДАЛИ ТЕРАСЕ АЛИ БЕЗ ДОЗВОЛЕ: Део станара зграде у Салвадора Аљендеа 12 на Карабурми дозиђује станове

Foto N. Skenderija

Prema rečima inspektora koji su pregledali ovo nesvakidašnje gradilište, ima indicija da je investitor "divlje" gradnje stambena zajednica.

Prema rečima pojedinih stanara, komšije su započele proširivanje zauzimajući zelenu površinu, a navodno su iščupali i neko drveće kako bi dobili prostor.

- Zato smo obavestili gradsku građevinsku inspekciju i JKP "Zelenilo Beograd" - priča za "Novosti" jedan od zabrinutih stanara.

Komšije koje su alarmirale građevinsku inspekciju zadovoljne su odlukom o zabrani daljih radova, a kako kažu, nadaju se da će nadležni naložiti i rušenje izgrađenog.

U Sekretarijatu za inspekcijske poslove kažu da su krajem prošle nedelje zabranili dalje radove.

Foto N. Skenderija

- Nama su ovi radovi prijavljeni početkom marta, obavili smo inspekcijski pregled i izlaskom na teren utvrdili smo da se na ovoj adresi izvode bespravni radovi na dogradnji terasa sa ulične i dvorišne strane u novou prizemlja i prvog sprata. Gradilište je zatvoreno, a upravniku stambene zajednice ostavljen je poziv za sačinjavanje zapisnika, jer postoje indicije da je investitor ovih radova Stambena zajednica i ovaj postupak je još uvek u toku.

RADILI I NADOGRADNjU

KAKO su nam rekli iz JKP "Zelenilo - Beograd" u Ulici Salvadora Aljendea 12, prošle godine rađena je nadogradnja, koja je završena jesenas. Tokom izvođenja tih radova, zelena površina je bila uništena jer je na njoj bio ostavljen građevinski materijal.

- I tada smo napisali prijavu izvođaču radova, koja je bila prosleđena Sekretarijatu za inspekcijske poslove. Tokom januara, kada je bilo lepo vreme, naše ekipe obnovile su travnjak na toj zelenoj površini - kažu iz "Zelenila".

Iz JKP "Zelenilo Beograd" potvrdili su nam da su ih stanari obavestili o ovom problemu, a kako kažu oni nisu izdali saglasnot za zauzeće, ali su prosledili prijavu Sekretarijatu za inspekcijske poslove.

- Tokom redovnog obilaska, ekipe našeg preduzeća početkom meseca evidentirale su zauzeće i uništavanje zelene površine u blizini zgrade. Napisali smo prijavu predsedniku stambene zajednice i prosledili je nadležnoj gradskoj inspekciji - kažu u "Zelenilu". n

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna