ČUVARI MOTRE NA NEMANJU: Spomenik na Savskom trgu imaće obezbeđenje

M. STANOJKOVIĆ

31. 03. 2021. u 09:34

NAKON skrnavljenja spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu.

ЧУВАРИ  МОТРЕ НА  НЕМАЊУ: Споменик на Савском тргу имаће обезбеђење

Foto P. Milošević

Zbog velike posećenosti monumenta, Muzej grada Beograda pokrenuo je pregovarački postupak za fizičko-tehničko obezbeđenje. Posle nemilih događaja, kada je Avganistanac uhapšen zbog sumnje da je u subotu odlomio deo krsta, procedura za izbor obezbeđenja je ubrzana.

SREĐENO Deo krsta brzo je vraćen na obeležje, Foto Fejsbuk/Goran Vesić

- Spomenik već čuva komunalna milicija - kaže direktorka Muzeja grada. - Sad će tokom dana, kada je najveća gužva, da ga čuvaju dvojica čuvara, a tokom noći će naravno, uz patrolu komunalne milicije biti i jedan muzejski čuvar. Osim bezebdnosti, on će kontrolisati i koliko ljudi ulazi u prostor vizantijskog šlema, što zbog spomenika, što zbog poštovanja epidemioloških mera.

OBEZBEĐENjE NA DEVET LOKACIJA

OSIM za spomenik Stefanu Nemanji, Muzej grada raspisao je javnu nabavku za fizičko-tehničko obezbeđenje još devet spomenika. Na spisku su Muzej Ive Andrića, Muzej Paje Jovanovića, Muzej u Zemunu, zgrada u Zmaj Jovinoj, lokalitet Belo brdo u Vinči.

Policija je brzo nakon krađe, uhapsila Avganistanca. Kako navode u MUP, kod njega je pronađena i zaplenjena i manja količina marihuane i opojna droga za koju se sumnja da je hašiš. Utvrđeno je da je on prekršio i obavezu napuštanja Republike Srbije u roku koji mu je određen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A POSLE ISTORIJSKE KAZNE ZA HRVATSKU: UEFA počela da lovi ustaše!