GRADSKI SEKRETAR GAK: Privremeno zatvoren privatni vrtić u Borči

Novosti online

26. 03. 2021. u 14:44

PROSVETNA inspekcija Grada Beograda uručila je danas rešenje o privremenoj zabrani rada izdvojenog odeljenja „Gliša” predškolske ustanove „Kutak” u Borči jer su radili bez verifikacije novog prostora, izjavio je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

ГРАДСКИ СЕКРЕТАР ГАК: Привремено затворен приватни вртић у Борчи

Foto: S. Mladenoski

– Ovaj vrtić od ponedeljka biće zatvoren dok ne ispuni sve uslove koje zakon propisuje, odnosno dok ne dobije verifikaciju Ministarstva prosvete da rad može nastaviti i u novom prostoru. Ovo je već drugi ovakav primer ove godine i ujedno upozorenje vlasnicima privatnih vrtića da se kršenje propisa neće tolerisati – rekao je Gak.

Kako je objasnio, ovo je vrtić koji je 2018. godine dobio dozvolu za rad, ali je u međuvremenu promenio adresu izdvojenog odeljenja, odnosno prebacio vrtić u novi prostor bez potrebne dozvole za nastavak rada.

– Dok vam sve nadležne institucije ne potvrde da je novi prostor bezbedan i adekvatan za vrtić, ne možete primati decu u njega. Propisi su u ovom sektoru vrlo jasni i striktni i moraju se poštovati – poručio je Gak.

U ovu ustanovu upisano je 54 dece. Na listi vrtića u kojima roditelji mogu da koriste subvenciju Grada Beograda u mesečnom iznosu do 22.411,98 dinara  u ovom trenutku nalaze se 423 privatna vrtića, u koje ide 21.412 dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)