"OKO SOKOLOVO" POPULARNO I U REGIONU: Sedam gradova želi da kupi naš sistem

Tanjug

12. 03. 2021. u 20:30

ODBORNICI Skupštine grada Beograda usvojili su danas odluku kojom se Parking servisu mogućava da sačini ugovore i proda svoj sistem "Oko sokolovo", kako bi bio primenjen i u drugim gradovima.

ОКО СОКОЛОВО ПОПУЛАРНО И У РЕГИОНУ: Седам градова жели да купи наш систем

Foto P. Milošević

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da sedam gradova iz regiona želi da kupi "Oko sokolovo", od kojih su četiri glavna grada.

- Njima ćemo taj sistem prodati - rekao je Vesić na sednici Skupštine grada Beograda.

Dodao je i da veliki broj gradova u Srbiji želi da kupi taj sistem, što, kaže, znači da je dobar.

- Doneli smo odluku da svim gradovima u Srbiji poklonimo taj sistem, ali moraju da plaćaju održavanje - rekao je Vesić i podsetio da je "Oko sokolovo" domaći softver i vlasništvo Parking servisa.

Gradski odbornici usvojili su na današnjoj sednici i izmenu odluke o javnim parkiralištima, izmene odluke o naknadama za korišćenje javnih puteva za teritoriju Grada Beograda.

Usvojeno je i rešenje o davanju saglasnosti na odluku o dopuni statuta JKP za javne garaže i parkirališta Parking servisa,kao i Strategija bezbednosti saobraćaja za Grad Beograd za 2021-2025. godinu.

Obornici su usvojili i tri velika plana za opštinu Mladenovac koji definišu određene javne površine, parkovske, parking prostor, stanicu za upravljanje upravljanje otpadom.

Odluka o tome da deo ulice Strahinjića bana, od Frančuske prema Skadarskoj ulici, dobije ime sokak Nebojše Glogovca povučena je sa dnevnog reda radi dodatnog usklađivanja, a s ciljem da se predloženo rešenje što kvalitetnije obradi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)