NELEGALNO ZIDAJU POSLE 10 GODINA: Radnici se u septembru vratili na napušteni objekat u Niškoj ulici 13 na Vračaru

Š. M.

10. 03. 2021. u 07:52

U NIŠKOJ ulici 13 na Vračaru, prema rečima stanara ovog dela grada, nikla je stambena zgrada koja spratnošću premašuje dozvoljene gabarite.

НЕЛЕГАЛНО ЗИДАЈУ ПОСЛЕ 10 ГОДИНА: Радници се у септембру вратили на напуштени објекат у Нишкој улици 13 на Врачару

Foto privatna arhiva

Na ovoj lokaciji radnika nije bilo duže od deceniju, da bi se nedavno pojavili i nastavili sa izvođenjem radova.

Predsednik Društva za ulepšavanje Vračara Aleksandar Arsenijević za "Novosti" kaže da su prijavu građevinskoj inspekciji i Skupštini grada podneli još 28. decembra, ali da niko još uvek nije izašao na teren.

Kako za naš list kaže jedan od žitelja Niške ulice, građevinske mašine ponovo su zaposele ovaj prostor početkom septembra prošle godine.

Foto privatna arhiva

- Na ovoj lokaciji nalazila se porodična kuća, koja je srušena zarad izgradnje stambenog objekta - ističe naš sagovornik.

- Gradnja je odjednom obustavljena i na gradilištu godinama nije bilo neimara. U trenutku obustave zgrada je imala četiri sprata i potkrovlje i delovalo je da su grubi radovi gotovi. Ipak, po povratku radnika pre osam meseci dozidana su dva i po sprata.

SAZONOVA 21

ZBOG nelegalnih radova, krajem februara uhapšen je i investitor gradnje u Sazonovoj 21 na Vračaru. On je prvobitno dobio građevinsku dozvolu za jednostrano uzidan stambeno-poslovni objekat, ali je poslednjim nadzorom zatečena započeta gradnja četvrtog sprata.

Prema njegovim rečima, nekoliko žitelja Niške ulice podnosilo je prijave nadležnoj inspekciji, ali odgovore nisu dobili.

- Table sa informacijama o investitoru, gabaritima i rokovima za završetak radova nema, a nikada je nije ni bilo - tvrdi on.

- Posle naše prijave radnici su se malo primirili, ali su opet na gradilištu. Radovi se trenutno izvode u unutrašnjosti objekta, a cirada koja je postavljena sve vešto prikriva. Ipak, buka je nesnosna i stalno se čuju bušilice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!