LOME SE KOPLJA OKO "PINKIJA" : Opština Zemun uputila zvaničnu inicijativu da hala bude vraćena gradu

S. Vidačković

25. 02. 2021. u 10:20

UKOLIKO se i kada reše imovinsko-pravna pitanja kojima bi Grad Beograd ponovo postao vlasnik KSC "Pinki" u Zemunu, stručnjaci će početi sa izradom projekta posle kog će biti poznato na koji način će ova dvorana ponovo postati funkcionalna.

ЛОМЕ СЕ КОПЉА  ОКО ПИНКИЈА : Општина Земун упутила званичну иницијативу да хала буде враћена граду

Foto Ž. Knežević

Kako su "Novosti" pisale u jučerašnjem broju, oronula sala u Zemunu najverovatnije će biti srušena 2022, a na istom mestu gradiće se moderna, multifunkcionalna sportska sala.

Prema rečima predsednika GO Zemun Gavrila Kovačevića, ova lokalna samouprava uputila je gradskim zvaničnicima inicijativu kako bi se našao način da se "Pinki" vrati Gradu na upravljanje. To bi, objašnjava Kovačević za naš list, doprinelo rekonstrukciji ove hale, posle čega bi bila na raspolaganju zemunskim klubovima i rekreativcima.

- Opština je inicirala da se hala "Pinki" vrati pod okrilje Grada a stručna lica su ta koja će da ocene da li će objekat morati da se ruši. Zemun ima 200.000 stanovnika, a nema nikakvu sportsku salu koja ispunjava minimum uslova za takmičenja - ističe Kovačević. - Objekat se nalazi u lošem stanju i kao takav gubi smisao postojanja. Predlažemo, sem rešavanja imovinskih pitanja, da ljudi od struke predlože šta je najsvrsishodnije da se građevinski uradi.

Već u toku ove godine trebalo da budu rešena sva imovinska pitanja, pa da će kompanija NIS, koja je većinski vlasnik objekta sa 49 odsto udela u kapitalu, vratiti "Pinki" Gradu.

KOFE OKAČENE O PLAFON

U halu "Pinki" godinama nije bilo ulaganja. O lošem stanju najbolje govore kofe koje su godina visile na plafonu kako bi skupljale vodu sa krova koji prokišnjava. Pre četiri godine, sa plafona "Pinkija" visilo je deset plastičnih kanti, a nekoliko godina pre toga, sportiste i teren je od kišnice "branilo" čak 160 kofa!

Generalni direktor KCS "Pinki" Petar Đukić burno je reagovao na poziv "Novosti" i informaciju da će, najverovatnije, ova dvorana biti vraćena Gradu na upravljanje, a velike su šanse da posle toga sledi rušenje i gradnja nove hale.

- To su neistine i dezinformacije, zakupci naših lokala su se veoma uznemirili - rekao je Đukić u razgovoru za naš list.

- Mi smo privatna firma i nismo dužni da objašnjavamo u kakvom stanju je dvorana, a to koliko lokala i zakupaca imamo je poslovna tajna.

Ova dvorana je jedini sportski centar u Beogradu koji se ne finansira iz budžeta jer je 2000. tadašnja opštinska vlast donela odluku da transformiše "Pinki" u JP KCS "Pinki Zemun", koje od tada posluje kao akcionarsko društvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna