DEČAK UPAO U ŠAHT NA NOVOM BEOGRADU: Još se ne zna u čijoj je nadležnosti otvor, evo šta se dešava sa mališanom

J. G.

03. 02. 2021. u 12:31

TROGODIŠNjI dečak koji je juče posle podne upao u šaht u Studentskoj ulici kod broja 7 na Novom Beogradu pušten je kući nakon dijagnostike u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

ДЕЧАК УПАО У ШАХТ НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Још се не зна у чијој је надлежности отвор, ево шта се дешава са малишаном

Foto: I. Marinković

Kako su nam potvrdili  u JKP "Beogradski vodovod i kanalizacije", u njihovoj evidenciji nema naloga koji se odnosi na nedostajući poklopac u Studentskoj ulici.

- Hadležna ekipa je obišla teren i utvrdila da se u predmetnoj šahti ne nalaze instalacije JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" - potvrdili su nam u ovom komunalnom preduzeću.

STATISTIKE

PODACI iz Gradskog pravobranilaštva Beograda pokazuju da su po broju najčešćih razloga za podnošenje tužbi Gradu, na drugom mestu povrede usled pada u rupu, šaht ili na ledu.

Nadležne ekipe JKP "BVK" redovno proveravaju tehničku ispravnost poklopaca i slivničkih rešetki, i to prema godišnjim planovima, ili na osnovu prijava građana i nadležnih institucija.

- Ukoliko dođe do krađe, iznenadnog iskakanja i loma poklopca komunalnih objekata kanalizacije, komunalno preduzeće je dužno da odmah po prijavi, preduzme hitne mere obezbeđenja i zamene ovih elemenata - objasnili su, za "Novosti", ranije u ovom komunalnom preduzeću.

Dečak je šetao sa majkom trotoarom kada je pao u otvor na kome već neko vreme nedostaje poklopac. Prilikom pada, dete se ugruvalo i zadobilo lakše telesne povrede, a brzom intervencijom Hitne pomoći izvučen je iz kanalizacionog otvora i prevezen u Tiršovu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!