ULICE ČISTE, BAČENO 500 TONA SOLI: Zimske službe u Bepogradu u trećem stepenu pripravnosti, saobraćajnice prohodne posle snežnih padavina

S. B. MILOŠEVIĆ

11. 01. 2021. u 06:10

УЛИЦЕ ЧИСТЕ, БАЧЕНО 500 ТОНА СОЛИ: Зимске службе у Бепограду у трећем степену приправности, саобраћајнице проходне после снежних падавина

Foto D. Milovanović

ZIMSKA služba u Beogradu odradila je dobar posao, saglasni su gradski čelnici.

Iako je sneg padao cele noći, 2.300 kilometara ulica prvog i drugog prioriteta bilo je čisto, pošto je služba "Beograd puta" radila u trećem stepenu pripravnosti i bacila 500 tona soli.

Prvi sneg zabeleo se u prestonici, a prema procenama meteorologa palo je tri do šest centimetara. Zaposleni u zimskoj službi rekli su da je u višim delovima grada palo pet do 15 centimetara, najviše u podavalskom delu i u opštini Grocka.

PALILULA

GRADSKA opština Palilula i ove godine organizuje besplatnu podelu industrijske soli stambenim zajednicama na svojoj teriotoriji. Industrijska so se može podići svakog radnog dana u mesnim zajednicama, od 8 do 12 časova. Građanima su na raspolaganju besplatni džakovi industrijske soli u mesnim zajednicama Veliko Selo, Slanci, Rospi ćuprija, Višnjica, Karaburma Dunav, Stara Karaburma, Jovan Cvijić, Kotež, Borča, Ovča i Padinska skela.

Gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić rekao je da je juče ujutru na gradskim ulicama bilo 101 vozilo JKP "Beograd put"

 Mališani ispred Generalštaba, Foto D. Milovanović

- Nalazimo se u trećem stepenu pripravnosti zimske službe, a sneg je očišćen praktično sa svih lokacija. Na čišćenju snega u prestonici učestvuju i JKP "Gradska čistoća", JKP "Zelenilo Beograd", kao i JKP "GSP Beograd". Imamo dovoljne količine soli budući da je u magacinima oko 20.000 tona. Sve gradske službe imaju dovoljno materijala na raspolaganju i Beograd potpuno spremno dočekuje prvi ovogodišnji sneg - naveo je Radojičić i podsetio sugrađane da imaju obavezu čišćenja snega ispred svojih domova.

DŽAKOVI U STAMBENIM ZAJEDNICAMA

- OKO 320 tona soli je spakovano u džakove od po pet kilograma i podeljeno svim opštinama - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Sve stambene zajednice tako sada mogu besplatno preuzeti so za održavanje ulaza u zgrade.

Snežne padavine očekuju se i narednih desetak dana, na radost mališana. Gradska brda od ranog jutra bila su puna mališana koji su se sankali, grudvali i uživali u belom pokrivaču. Priliku za igru iskoristila su deca iz centra grada, pa su Sneška Belića pravila na javnoj površini, tik do zgrade Generalštaba u Kneza Miloša.

Raskrsnica Ulice kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra, Foto D. Milovanović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)