GOTOVA “PISTA” ZA 10 DANA: U toku je treća faza radova u Antifašističke borbe i Jurija Gagarina

Š. MAROVIĆ

22. 12. 2020. u 08:25

ZBOG radova u Ulici antifašističke borbe i Jurija Gagarina vozači će do 31. decembra morati da budu strpljivi u saobraćanju najprometnijim novobeogradskim ulicama, posebno u špicevima.

ГОТОВА “ПИСТА” ЗА 10 ДАНА: У току је трећа фаза радова у Антифашистичке борбе и Јурија Гагарина

Majstori u novobeogradskoj ulici

Da bi se obezbedili funkcionalniji prilazi novoj autobuskoj stanici u Bloku 42, neimari poslednjih dana decembra obavljaju treću fazu planiranog uređenja i proširenja važnih saobraćajnica.

Reporteri "Novosti" u ponedeljak su posetili jedno od najaktivnijih gradilišta u prestonici i uverili se da je veliki broj radnika i mehanizacija na terenu. U Ulici Jurija Gagarina, na delu od Marka Hristića do Antifašističke borbe, zatvoren je kompletan smer ka Mostu na Adi zbog izvođenja radova na podzemnim instalacijama i kolovozu, pa je saobraćaj preusmeren na levu stranu ulice, koja je postala dvosmerna. Takođe, zatvorene su i dve leve kolovozne trake na delu od Antifašističke borbe do izlazne rampe za Most na Adi, dok je na čitavoj deonici omogućen normalan protok tramvaja.

Bageri uveliko kopaju na delu ove deonice, kako bi radovi bili gotovi na vreme i ulica kompletno puštena za Novu godinu. Radi se i kod stajališta Blok 42 u smeru ka Bloku 45, ali se autobuski saobraćaj odvija normalno.

Ulica Jurija Gagarina u desnoj traci prema Bloku 45, na delu od Antifašističke borbe do Ulice Marka Hristića, koristiće se za dvosmerno odvijanje saobraćaja, dok se na delu od Ulice antifašističke borbe ka Mostu na Adi koriste tri saobraćajne trake za smer prema Bloku 45, odnosno jedna u smeru ka Mostu.

Aktivno je i u Ulici antifašističke borbe, gde je kompletno zatvoren kolovoz u smeru ka gradu, sem za tramvaje.

STAJALIŠTE

POŠTO je zbog radova nemoguće koristiti autobusko stajalište Blok 42, i dalje je na snazi privremeno uspostavljeno stajalište za linije 85, 89 i 94 u Ulici Jurija Gagarina, na poziciji neposredno ispred skretanja za ulaznu rampu na Most na Adi u smeru ka Banovom brdu, Vidikovcu i Resniku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri