OTPIS DUGOVA ZBOG UVEĆANIH RAČUNA: Problemi zbog blok vodomera u Jajincima postaju prošlost

M. STANOJKOVIĆ

09. 12. 2020. u 21:17

DUGOGODIŠNjI problem meštana voždovačkog naselja Jajinci, koji su plaćali previsoke račune za vodu na račun blok vodomera i rastura vode, napokon će biti rešen.

ОТПИС ДУГОВА ЗБОГ УВЕЋАНИХ РАЧУНА: Проблеми због блок водомера у Јајинцима постају прошлост

Foto V. N.

Prema obećanjima nadležnih u Opštini Voždovac, posle čak tri godine otkako je Skupština grada donela odluku o uslovima i načinu izmirenja dugovanja za potrošnju vode korisnika priključenih na tehnički neuslovne mreže, nagomilana dugovanja koja imaju od 2002. godine do danas biće im otpisana.

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" prihvatio je da preuzme održavanje ove mreže, odnosno da je prevede u legalnu.

GODIŠNji RAČUN 80.000 DINARA

KAKO su "Novosti" ranije pisale o problemima meštana Jajinaca, jedno domaćinstvo je za godinu dana platilo vodu 80.000 dinara. Porodici Blagojević je 2017. godine svakog meseca kao tročlanom domaćinstvu, pripisivana potrošnja od oko 100 kubika tečnosti. Ova i 17 porodica iz Ulice Save Jovanovića u ovom naselju, sami su sproveli i ugradili vodovodne cevi. Račun za potrošnju, koju je merio jedan ugrađeni vodomer, plaćali su svi zajedno. Onda se 12 komšija odvojilio i uvelo svoje vodomere, a rastur vode tada je plaćalo njih pet.

Kako navode u Opštini Voždovac, urađena je kompletna projektna dokumentacija na osnovu odluke Grada o blok vodomerima.

- Ovom odlukom se sva dugovanja građana otpisuju, počevši od 2002. godine do danas, obezbeđuje im se legalan priključak za vodu, a tehničko održavanje preuzima JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" koje garantuje kvalitet vodosnabdevanja - navode u GO Voždovac. - Time je rešeno projektovanje vodosnabdevanja na neuslovnim mrežama sa blok vodomerima. Za sve informacije u vezi procedure sprovođenja, građani se mogu obratiti svojoj Mesnoj zajednici "Jajinci".

Ovi preplaćeni računi našli su se više puta na dnevnom redu nadležnih. Tako je i 2017. godine održan sastanak predstavnika opštine, "Vodovoda" i Grada, na kom su meštani mogli da se upoznaju sa Odlukom o uslovima i načinu izmirenja dugovanja za potrošnju vode korisnika priključenih na tehnički neuslovne mreže koje se snabdevaju vodom iz gradskog vodovoda preko priključaka za blok vodomere. Kako je tada rečeno, svi građani će biti oslobođeni i plaćanja budućeg projekta, priključaka i održavanja nove vodovodne mreže, dok će o svom trošku izabrati adekvatnog izvođača radova.

Novim obračunom će biti precizirano šta su građani potrošili, a šta su preplatili.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!