NOVI NADVOŽNJAK PREKO 4 KOLOSEKA: Grad raspisao tender za gradnju pružnog prelaza u Batajnici, otvaranje ponuda 13. januara

S. B. M.

07. 12. 2020. u 08:12

GRAD Beograd raspisao je juče javnu nabavku za izgradnju nadvožnjaka u Batajnici na železničkoj pruzi. To koliko je ovaj projekat važan, prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, najbolje znaju žitelji ovog dela prestonice.

НОВИ НАДВОЖЊАК ПРЕКО 4 КОЛОСЕКА: Град расписао тендер за градњу пружног прелаза у Батајници, отварање понуда 13. јануара

Rok za izgradnju je 300 dana od uvođenja izvođača u posao

Betonski nadvožnjak biće dug oko 285 metara, širok 12,5 metara, i predviđeno je da premosti prelaz preko četiri koloseka brze pruge i prelaz preko saobraćajnica u naselju. Nadvožnjak će biti lociran na oko 400 metara severno od postojećeg pružnog prelaza.

- Izgradnjom brze pruge, zbog brzine kojim idu novi vozovi, postojeći pružni prelazi moraju da se ukinu. Ovaj prelaz u Batajnici je i pre rekonstrukcije pruge, dok su vozovi išli sporije, bio veliki bezbednosni i saobraćajni problem. Izgradnjom nadvožnjaka potpuno će se razdvojiti drumski i železnički saobraćaj i time obezbediti puna protočnost za oba vida saobraćaja i značajno podići nivo bezbednost - rekao je Vesić.

Zajedno sa nadvožnjakom, ovim projektom obuhvaćene su rekonstrukcija i izgradnja više od 1.400 metara okolnih saobraćajnica. Otvaranje ponuda je 13. januara.

Rok za izgradnju je 300 dana od uvođenja izvođača u posao, što znači da bi nadvožnjak trebalo da bude u funkciji do kraja 2021. godine.

VRTIĆ U ZGRADI OPŠTINE VRAČAR

GRAD je juče raspisao i tender za rekonstrukciju aneks zgrade gradske Opštine Vračar, na uglu Njegoševe i Kursuline, koji će biti pretvoren u vrtić, o čemu su "Novosti" već pisale. Prema rečima Gorana Vesića, posle 15. januara će biti izabran izvođač koji će da adaptira prostora u roku od 180 dana.

- Do jeseni naredne godine u zgradi Opštine Vračar počeće da radi novi vrtić, u koji će ići oko 300 mališana - kaže Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)