ZAMENIK GRADONAČELNIKA BEOGRADA NAJAVIO: Uskoro novih 14 obdaništa, ovo je ulaganje u budućnost

B. B.

05. 12. 2020. u 06:50

TENDER za izgradnju vrtića od oko 700 kvadrata u aneksu Opštine Vračar je raspisan, a do kraja godine biće i za obdaništa na Miljakovcu 3, u naselju Braće Jerković, Mirijevu, levoj obali Dunava i Mladenovacu.

ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА БЕОГРАДА НАЈАВИО: Ускоро нових 14 обданишта, ово је улагање у будућност

Foto: V. N.

Ovo je najavio Goran Vesić, zamenik gradonačelnika koji je posetio novotvoreni vrtić "Paun" u Surčinu i uručio više od 250 knjiga namenjenih predškolcima, koje je donirao "Vulkan".

Vesić je podsetio da se u ovom trenutku grade vrtići u Ulici Miloja Zakića na Čukarici, u Novogradskoj ulici u Zemunu, u Bulevaru patrijarha Pavla, Belom polju u Obrenovcu, na Bežanijskoj kosi i Bloku 62.

- Narednih godinu dana Beograd će imati izgrađenih 14 vrtića u kojima će biti mesta za oko 3.000 dece - naveo je Vesić. - Nikada u istoriji grada nije u jednoj godini izgrađeno ovoliko ustanova. Posebno sam srećan zbog toga jer ulaganje u decu je ulaganje u budućnost.

 

DOLAZI TREĆINA DECE

U vrtiće je protekle nedelje dolazilo je u proseku 19.295 dece dnevno, što iznosi oko 33 odsto upisanih - rekao je Slavko Gak, gradski sekretar za dečju zaštitu. - Najveća "gužva" bila je u predškolskim ustanovama na Zvezdari i u Zemunu, gde je bilo prisutno oko 44 odsto upisane dece, dok je najniža dolaznost evidentirana u Sopotu i Obrenovcu oko 22 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN BORBE PROTIV DIJABETESA: Izazovi i rešenja za prevenciju i kontrolu ove hronične bolesti