NOVI VRTIĆ USRED ŠUME: Na javnom uvidu plan izgradnje predškolske ustanove na području Banjice

M. S.

21. 10. 2020. u 15:26

SUGRAĐANI sa Banjice dobiće novu predškolsku ustanovu, na prostoru šume između benzinske pumpe, zgrade BIA i VMA, koja će pokrivati potrebe stanovnika ovog naselja, ali prevashodno namenjena potrebama zaposlenih u kompleksu posebne namene.

НОВИ ВРТИЋ УСРЕД ШУМЕ: На јавном увиду план изградње предшколске установе на подручју Бањице

Foto Printskrin

Nacrt plana detaljne regulacije zapadno od Ulice Bahtijara Vagabzadea na području opštine Voždovac, kojim se ova gradnja omogućava, kao i izgradnja pristupnih saobraćajnica, nalazi se od juče na javnom uvidu u zgradi Gradske uprave. Gradnja je predviđena na parceli pod šumom, pa će neki drvoredi morati da se "žrtvuju" zarad novog vrtića.

Kako se navodi u planu, cilj izrade je definisanje pravila uređenja i građenja prostora, a najpre, izgradnja kombinovane dečje ustanove.

MIRNO OKRUŽENjE

POTENCIJAL ovog prostora predstavlja njegova lokacija i položaj u odnosu na blizinu kompleksa posebne namene - navodi se u nacrtu PDR. - Prednost je mirno okruženje, šumski masiv u okviru kompleksa, kao i povezanost lokacije javnim gradskim saobraćajem sa okruženjem.

Iako je predviđeno da se šumski deo lokacije očuva, u planu je da deo bude prokrčen kako bi se oslobodio prostor za gradnju.

- Planskim rešenjem je u celosti sačuvana šuma u okviru kompleksa objekta posebne namene - stoji u dokumentaciji. - Na površini namenjenoj za predškolsku ustanovu planirano je očuvanje postojeće šume na minimum 50 odsto predmetne parcele. Prilikom realizacije je potrebno pribaviti saglasnost nadležnih institucija za izvođenje radova koji iziskuju seču odraslih vrednih primeraka drveća kako bi se uklanjanje vegetacije svelo na najmanju moguću meru.

Kako bi se pristupilo planiranim sadržajima, planira se i izgradnja saobraćajnice Nova 1.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)