NAJAVA RUŠENJA U KRUNSKOJ 79? Građevinska inpekcija opet donela rešenje o uklanjanju objekta na Vračaru

A. VOJINOVIĆ

01. 12. 2020. u 13:24

REŠENjE o rušenju nelegalno nadograđena dva sprata na zgradi u Krunskoj ulici 79 na Vračaru po drugi put je donela gradska građevinska inspekcija.

НАЈАВА РУШЕЊА У КРУНСКОЈ 79? Грађевинска инпекција опет донела решење о уклањању објекта на Врачару

Zdanje u jednoj od najlepših prestoničkih ulica / Foto K. Mihajlović

Mašine su prema prvobitnoj odluci trebalo da "sravne sa zemljom" bespravne kvadrate još pre tri meseca, ali je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture stopiralo ove radove zbog "neutvrđenog činjeničnog stanja".

- Građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove, postupajući po primedbama drugostepenog organa, ponovio je postupak u Ulici Krunska broj 79, u kome je ponovo doneto rešenje o rušenju.

Kako investitor nije postupio po nalogu iz rešenja u ostavljenom roku, u toku je uručenje rešenja o izvršenju. Postupak pred ovim organom se i dalje vodi - naveli su, za "Novosti", u ovom sekretarijatu.

Zbog odluke Ministarstva građevinarstva je odbijeno, o čemu je naš list pisao.

- U skladu sa navodima žalbe u drugostepenom postupku je utvrđeno da se ne vidi tačno da li je reč o više objekata na jednoj parceli ili o jednom objektu sa više stambenih jedinica, kao ni da li je u pitanju jedna parcela ili dve na kojima su radovi izvođeni - rekli su nam tada u ovom ministarstvu.

Postupak su zatim vratili gradskoj građevinskoj inspekciji kako bi ona nedvosmisleno utvrdila sve činjenice.

Rešenje o rušenju nelegalnih kvadrata u jednoj od najlepših ulica u prestonici ponovo je prioritet gradske uprave, ali ostaje da se vidi da li će majstori konačno ukloniti nelegalna dva sprata, ili će graditelj još jednom odneti pobedu u višemesečnoj borbi sa građevinskom inspekcijom.

UMESTO DA ADAPTIRA, ZIDAO

GRADSKA opština Vračar investitoru je izdala dozvolu samo za adaptaciju objekta, ali ne i za nadogradnju. Zato je, i prema nalogu inspekcije, gradnja bila obustavljana nekoliko puta, međutim, traka je svaki put bila sklonjena, a radovi nastavljeni. Prema rešenju o adaptaciji, koju je investitor dobio 10. oktobra 2019. godine od GO Vračar, mogao je samo da renovira fasadu i da obnovi krov, ali ne i da nadogradi još spratova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)