NAJAVA RUŠENjA U KRUNSKOJ 79? Građevinska inpekcija opet donela rešenje o uklanjanju objekta na Vračaru

A. VOJINOVIĆ

01. 12. 2020. u 13:24

НАЈАВА РУШЕЊА У КРУНСКОЈ 79? Грађевинска инпекција опет донела решење о уклањању објекта на Врачару

Zdanje u jednoj od najlepših prestoničkih ulica / Foto K. Mihajlović

REŠENjE o rušenju nelegalno nadograđena dva sprata na zgradi u Krunskoj ulici 79 na Vračaru po drugi put je donela gradska građevinska inspekcija.

Mašine su prema prvobitnoj odluci trebalo da "sravne sa zemljom" bespravne kvadrate još pre tri meseca, ali je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture stopiralo ove radove zbog "neutvrđenog činjeničnog stanja".

- Građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove, postupajući po primedbama drugostepenog organa, ponovio je postupak u Ulici Krunska broj 79, u kome je ponovo doneto rešenje o rušenju.

Kako investitor nije postupio po nalogu iz rešenja u ostavljenom roku, u toku je uručenje rešenja o izvršenju. Postupak pred ovim organom se i dalje vodi - naveli su, za "Novosti", u ovom sekretarijatu.

Zbog odluke Ministarstva građevinarstva je odbijeno, o čemu je naš list pisao.

- U skladu sa navodima žalbe u drugostepenom postupku je utvrđeno da se ne vidi tačno da li je reč o više objekata na jednoj parceli ili o jednom objektu sa više stambenih jedinica, kao ni da li je u pitanju jedna parcela ili dve na kojima su radovi izvođeni - rekli su nam tada u ovom ministarstvu.

Postupak su zatim vratili gradskoj građevinskoj inspekciji kako bi ona nedvosmisleno utvrdila sve činjenice.

Rešenje o rušenju nelegalnih kvadrata u jednoj od najlepših ulica u prestonici ponovo je prioritet gradske uprave, ali ostaje da se vidi da li će majstori konačno ukloniti nelegalna dva sprata, ili će graditelj još jednom odneti pobedu u višemesečnoj borbi sa građevinskom inspekcijom.

UMESTO DA ADAPTIRA, ZIDAO

GRADSKA opština Vračar investitoru je izdala dozvolu samo za adaptaciju objekta, ali ne i za nadogradnju. Zato je, i prema nalogu inspekcije, gradnja bila obustavljana nekoliko puta, međutim, traka je svaki put bila sklonjena, a radovi nastavljeni. Prema rešenju o adaptaciji, koju je investitor dobio 10. oktobra 2019. godine od GO Vračar, mogao je samo da renovira fasadu i da obnovi krov, ali ne i da nadogradi još spratova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)