DOM ZDRAVLJA DO NOVE GODINE: Pandemija odložila završetak ambulante u Ugrinovcima

S. V.

21. 11. 2020. u 09:45

IZGRADNjA novog doma zdravlja u Ugrinovcima trebalo bi da bude završena do kraja godine, jer je planiranu dinamiku radova usporila pandemija virusa korona.

ДОМ ЗДРАВЉА ДО НОВЕ ГОДИНЕ: Пандемија одложила завршетак амбуланте у Угриновцима

Foto V. N.

Potvrdio je ovo, za naš list, predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević i rekao da će samo opremanje i puštanje u rad ove ambulante diktirati aktuelna epidemiološka situacija.Majstori u ovom zemunskom naselju počeli su da rade u januaru. Tada je bilo predviđeno da izgradnja bude gotova u avgustu, ali je korona pomerila rok - prvo do početka decembra, a onda do kraja tekuće godine. Gradilište se nalazi u samom centru Ugrinovaca, iza pravoslavne crkve.

- Ovaj projekat je od velikog značaja za građane Ugrinovaca i okolnih naselja - objašnjava Kovačević. - Zdravstvena stanica imaće skoro 1.600 kvadrata, sa službama za zdravstvenu zaštitu odraslih i dece, patronažnom službom, ginekologijom i laboratrijskom dijagnostikom.

OBDANIŠTE

OSIM najavljenih projekata koji se tiču zdravstvene zaštite i izgradnje komunalne infrastrukture, sledeći zadatak GO Zemun biće izgradnja predškolske ustanove u Ugrinovcima. Kako nam je rekao predsednik Kovačević, agendom je predviđeno i rešavanje pitanja vrtića u ovom naselju, s obzirom na to da su kapaciteti postojeće predškolske ustanove premali u odnosu na broj stanovnika u Ugrinovcima.

Prema njegovim rečima, nova ambulanta u ovom delu Zemuna bila je neophodna, jer je nekadašnji objekat, star četiri decenije, bio neuslovan.

Pored ulaza za odrasle pacijente biće otvorena i apoteka "Beograd". Grad je za ovu investiciju izdvojio 200 miliona dinara.

Kada budu gotovi radovi na izgranji doma zdravlja, čelnici Zemuna počeće sa uređenjem parkovskih površina u Ugrinovcima, posle čega sledi postavljanje novih cevi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri