VIDIKOVAČKI BUVLJAK OPSTAJE UPRKOS ŽALBAMA: Zbog improvizovanih tezgi ni Hitna pomoć ne može da priđe!

I. BOGIĆEVIĆ

19. 11. 2020. u 12:23

PRODAJA stare robe na Vidikovačkom vencu ne prestaje ni u teškim epidemiološkim uslovima.

ВИДИКОВАЧКИ БУВЉАК ОПСТАЈЕ УПРКОС ЖАЛБАМА: Због импровизованих тезги ни Хитна помоћ не може да приђе!

Foto: "Novosti"

Ovde ulični trgovci prodaju svakojaku robu poput obuće, bižuterije, alata, garderobe, cveća, stvari za kuću, a sve to izlažu na dečjem igralištu u blizini Osnovne škole "Branko Ćopić". Stanovnici okolnih zgrada (65, 69 i 71) već godinama bezuspešno pokušavaju da ovaj prostor vrate nameni, ali se još nije našlo trajno rešenje. Komunalna inspekcija interveniše, ali bez rezultata.

- Ujutro me probudi velika galama koja dopire sa ulice, neretko se dešavaju svađe i sukobi između prodavaca oko mesta gde će da odlože uglavnom polovnu robu - rekao je, za "Novosti", jedan od stanara. Stvari su svuda, po improvizovanim tezgama od kartona, zelenoj ogradi, kolima. Zbog parkiranih vozila trgovaca na kolovozu stvara se ogromna gužva u saobraćaju. Iz tih razloga, pre nekoliko dana, ni kola Hitne pomoći nisu mogla da priđu ulazu u zgradu.

Ističe da je najveći problem velika količina smeća koja ostaje kad prodavci odu, a posebno naglašava činjenicu da deca nemaju gde da se igraju. Iako su se obraćali mnogobrojnim institucijama, dobijali su samo šture odgovore.

- U proteklom periodu nisu stizale žalbe građana po navedenom pitanju - saopštili su iz Odseka komunalne inspekcije GO Rakovica. - Ta lokacija se redovno, po službenoj dužnosti, kontroliše. Akcija uspostavljanja komunalnog reda oko vidikovačke pijace u kontinuitetu traje od 2014. godine po utvrđenom planu, kako radnim danima tako i vikendom.

Foto: "Novosti"

Komunalna milicija je, na osnovu molbi žitelja Vidikovca, reagovala mnogo puta do sada, ali to nije uplašilo "divlje" prodavce koji se i dalje okupljaju na istom mestu. Predviđene kazne su od 5 do 15 hiljada dinara.

NAPAD

UPRAVO na Vidikovačkoj pijaci sredinom januara pripadnicu Komunalne milicije Alisu Memetović udarila je ulična prodavačica Sadija Durmiši, posle upozorenja da ne može na tom mestu da prodaje stvari. Policajki je pružena pomoć u Urgentnom centru, dok je trgovkinja privedena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a