GUŽVA BLOKIRA RASKRSNICU: Najteži posao imaju vozači sa linije 95, jer voze velike zglobne autobuse

S. B. M.

08. 08. 2020. u 14:00

PROŠIRENjE ulica oko Bloka 42, odnosno prekoputa "buvljaka", pravi velike zastoje u ovom delu Novog Beograda.

ГУЖВА БЛОКИРА РАСКРСНИЦУ: Најтежи посао имају возачи са линије 95, јер возе велике зглобне аутобусе

Foto Z. Jovanović

Saobraćajnice se šire zbog gradnje nove Autobuske stanice, jer će, kada ona bude završena, tu prolaziti mnogo veći broj autobusa i automobila nego sada. Ipak, zbog loše odrađenog saobraćajnog rešenja, ali i zbog nemara vozača, raskrsnica ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe je uglavnom blokirana, a vozila javnog prevoza otežano funkcionišu.

Radove na rekonstrukciji Jurija Gagarina, dela Ulice Marka Hristića i Antifašističke borbe, izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju, a sve bi trebalo da bude završeno do 31. avgusta.

PRISTUPNE SAOBRAĆAJNIcE

U BLOKU 42 gradi se zgrada nove Autobuske stanice, koju finansira BAS. Pristupne saobraćajnice i proširenja postojećih ulica gradi Grad, koji je i dao zemljište za izgradnju zgrade.

Zbog radova, izmenjen je saobraćaj i u Ulici Đorđa Stanojevića. Naime, zatvorena je cela desna traka Ulice antifašističke borbe od raskrsnice sa Ulicom Milutina Milankovića. Sa te raskrsnice omogućeno je samo levo i desno skretanje, a oni koji uprkos obaveštenju nastave pravo, mogu da stignu samo do ulaza u Železničku stanicu Novi Beograd, a onda se okreću i vraćaju nazad.

Ipak najveća gužva se pravi u Ulici Jurija Gagrina, gde je u potpunosti raskopana desna traka od Ulice antifašističke borbe do Ulice Marka Hristića. Predviđeno je da se svi koji dolaze iz Ulice Vladimira Popovića prestroje u dve trake, jednu za nastavak pravo, a u drugu ako skreću levo. Međutim, vozači to ne poštuju. Većinom svi idu pravo, pa onda blokiraju raskrsnicu jer se dve trake odatle slivaju u samo jednu traku za taj smer.
- Zbog gužve u raskrsnici, vozila koja skreću levo ne mogu lako da se probiju - jada se vozač GSP. - Najteže je nama sa linije 95, koji vozimo zglobne autobusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)