RASKID UGOVORA ZBOG NEMARA? Nadležni nezadovoljni na koji način napreduju radovi na rekonstrukciji Zemunske gimnazije

B. B.

29. 10. 2020. u 07:44

UKOLIKO izvođač radova na rekonstrukciji Zemunske gimnazije ne bude poštovao rokove, ugovor će biti raskinut, upozorio je Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu, koji je, nenajavljeno, sa direktorom škole Milošem Bjelanovićem obišao gradilište. Gak je istakao da nije zadovoljan brzinom napredovanja radova, kao i malim brojem radnika na terenu.

РАСКИД УГОВОРА ЗБОГ НЕМАРА? Надлежни незадовољни на који начин напредују радови на реконструкцији Земунске гимназије

Građevinci će morati da se bore za poslove

Kompletna rekonstrukcija ove obrazovne ustanove je počela u aprilu, a rok za završtak radova je do februara sledeće godine, tako da bi đaci u drugom polugodištu trebalo da se vrate u školu. Radi se kompletno sređivanje enterijera i eksterijera, a vrednost radova je veća od 370 miliona dinara.

- Nažalost, nisam zadovoljan brzinom izvođenja radova - rekao je Gak. - Tolerantan sam za sve probleme koji prate svako gradilište i koji su očekivani, ali nema opravdanja za mali broj radnika na terenu niti za nedostatak svesti da su, kada se obnavljaju škole, prioriteti ozbiljnost izvođača i brzina izvođenja radova, jer deca za to vreme moraju da budu izmeštena u druge škole.

Gak je razgovarao sa predstavnicima izvođača radova i nadzora i upozorio ih na rokove koji moraju da se poštuju.

- U suprotnom, uvek postoji raskid ugovora. Međutim, nikome to nije u interesu, jer je najvažnije da se posao dobro, kvalitetno i brzo završi - istakao je Gak.

On je dodao da je ogroman broj gradilišta u školama ohrabrio građevinske kompanije da se bore za poslove, što je dobro, i ujedno im poručio da će posla biti samo za one koji rade profesionalno i poštuju rokove, jer deca ne smeju da čekaju.

PODSTANARI U ČETIRI ŠKOLE

RADOVE finansira Kancelarija za javna ulaganja. Zemunski gimnazijalci, njih 1.300, trenutno su "podstanari" u osnovnim školama "Petar Kočić", "Sutjeska", "Nadežda Petrović" i "Marko Orešković". Kompletna škola je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture i sve se radi pod konzervatorskim nadzorom.

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu je nastavio da ulaže novac u sređivanje školskih zgrada. Za radove na sanaciji osam školskih objekata, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu izdvojio je 153,9 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije