NEMA KAZNE ZA TEROR U KAMENDINU: Uselili se na divlje, napravili geto, maltretiraju stanare, kradu, uništavanju i - ne odgovaraju

S. VIDAČKOVIĆ

10. 10. 2020. u 13:00

DOK su stanari socijalnih zgrada u Ulici Dušana Mađarčića Korčagina u zemunskom naselju Kamendin svakodnevno izloženi uznemiravanjima i strahu od romskih porodica koje su prvo nelegalno provalile u prazne stanove, a potom se uselile u njih, nadležni su i dalje nemi na ovaj veliki problem.

НЕМА КАЗНЕ ЗА ТЕРОР У КАМЕНДИНУ: Уселили се на дивље, направили гето, малтретирају станаре, краду, уништавању и - не одговарају

Foto: Ž. Knežević

Kako nam je rečeno iz Gradske uprave, pripadnici komunalne milicije od početka godine intervenisali su 20 puta u ovoj ulici, po prijavi sugrađana.

Naš list je nedavno pisao o životu u socijalnim zgradama koje su sagrađene 2003. godine, namenjene za zbrinjavanje socijalno ugroženih porodica. Taj blok je sada u katastrofalnom stanju, naselje liči na geto, smeće je svuda oko zgrada, uslovi za život korisnika socijalnih stanova su nebezbedni. Čitave porodice zaposele su prazne stanove, pokrale ih i uništile. Kako su nam ispričali žitelji, policija ovde svakodnevno dolazi zbog remećenja javnog reda i mira, jer se i danju i noću pušta glasna muzika. Takođe, bahati vozači divljaju automobilima oko bloka. Očajni ljudi obraćali su se gradskim i državnim institucijama, ali dosad nije bilo ni reakcije, a kamoli rešenja.

- Utvrđeno je da je Sekretarijatu, od početka 2020. godine, podneto 20 prijava građana koje su se odnosile na narušavanje komunalnog reda u Ulici Dušana Mađarčića Korčagina, a među kojima su prijave za nepropisno parkiranje vozila, nelegalnu uličnu prodaju, paljenje vatre, seču drveća, buku i zauzeće zajedničkih prostorija - navode, za naš list, iz Sekretarijata za poslove komunalne milicije. - Po predmetnim prijavama, patrole su postupale i u skladu sa zatečenim stanjem preduzimale mere iz svoje nadležnosti, odnosno izdavale prekršajne naloge, usmena naređenja ili obaveštavale druge nadležne organe.

Ogorčeni i ugroženi legalni stanari socijalnog bloka zahtevaju od nadležnih da hitno isele provalnike, a zgrade stave pod nadzor. Neophodno je, kažu, da se provaljeni i devastirani stanovi zapečate, dok se ne privedu svojoj osnovnoj nameni.

Foto: Ž. Knežević

STRUJA

PROBLEMATIČNE porodice koje su provalile i uselile se u stanove same su se nelegalno nakačile na elektrodistributivnu mrežu. Ostatak naselja opravdano strahuje od požara, što se već događalo. Pre nekoliko godina, na prvom spratu u ulazu 147 vatra je progutala ceo zaposednuti stan, koji do danas nije obnovljen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)