RADOVI "BEOGRAD PUTA": Počelo rušenje kod "Cvijića", kiša produžava rokove?

Š. M.

09. 10. 2020. u 06:20

RADNICI "Beograd puta" u četvrtak su počeli uklanjanje bespravno izvedenih radova na objektu u Ulici Jelene Ćetković 3, zbog čega će ova jednosmerna saobraćajnica u narednom periodu biti povremeno, u toku dana, zatvarana za saobraćaj.

РАДОВИ БЕОГРАД ПУТА: Почело рушење код Цвијића, киша продужава рокове?

Foto: D. Milovanović

Kako su za "Novosti" rekli u ovom preduzeću, većina posla na rušenju nelegalnih kvadrata mora se obaviti ručno radi bezbednosti građana i ugroženog objekta, dok će manji deo odraditi građevinske mašine.

Reporteri "Novosti" uverili su se da je rušenje divlje nadogradnje počelo, a prema rečima izvođača, posao se neće odvijiti po kiši i u lošim vremenskim uslovima, što će možda malo prolongirati njegov završetak. Gradska inspekcija je, po saznanju da se nadograđuje objekat u Ulici Jelene Ćetković, izašla na teren i zatvorila gradilište. Tada je doneto rešenje o uklanjanju bespravno izvedene nadogradnje i nadležnom tužilaštvu podneta odgovarajuća krivična prijava.

- Sa izvršenjem smo započeli 23. septembra, ali rušenje nije moglo da se sprovede zbog specifičnosti terena - ističe gradska sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Božović. - Muzej Jovana Cvijića je u neposrednoj blizini, iza je vrtić, saobraćajnica, tako da smo morali da preduzmemo sve pripremne radnje kako bi se obezbedili okolni objekti i kako bi moglo bezbedno da se sprovede rušenje.

Na ovom poslu dnevno će biti angažovano nekoliko radnika, a očekuje se da čitav posao bude završen u narednih mesec dana.

 

VIŠE OD 2.000 REŠENjA

OD stupanja na snagu novog Zakona o planiranju i izgradnji, kada je nadležnost građevinske inspekcije prešla na Sekretarijat za inspekcijske poslove, doneto je više od 2.000 rešenja, podneto više od 550 krivičnih prijava, a srušena su 32 nelegalna objekta. Samo u ovoj godini uklonjeno je devet bespravno podignutih objekata i zatvoreno više od 240 gradilišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja