RADOVI BEOGRAD PUTA: Počelo rušenje kod Cvijića, kiša produžava rokove?

Š. M.

09. 10. 2020. u 06:20

РАДОВИ БЕОГРАД ПУТА: Почело рушење код Цвијића, киша продужава рокове?

Foto: D. Milovanović

RADNICI "Beograd puta" u četvrtak su počeli uklanjanje bespravno izvedenih radova na objektu u Ulici Jelene Ćetković 3, zbog čega će ova jednosmerna saobraćajnica u narednom periodu biti povremeno, u toku dana, zatvarana za saobraćaj.

Kako su za "Novosti" rekli u ovom preduzeću, većina posla na rušenju nelegalnih kvadrata mora se obaviti ručno radi bezbednosti građana i ugroženog objekta, dok će manji deo odraditi građevinske mašine.

Reporteri "Novosti" uverili su se da je rušenje divlje nadogradnje počelo, a prema rečima izvođača, posao se neće odvijiti po kiši i u lošim vremenskim uslovima, što će možda malo prolongirati njegov završetak. Gradska inspekcija je, po saznanju da se nadograđuje objekat u Ulici Jelene Ćetković, izašla na teren i zatvorila gradilište. Tada je doneto rešenje o uklanjanju bespravno izvedene nadogradnje i nadležnom tužilaštvu podneta odgovarajuća krivična prijava.

- Sa izvršenjem smo započeli 23. septembra, ali rušenje nije moglo da se sprovede zbog specifičnosti terena - ističe gradska sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Božović. - Muzej Jovana Cvijića je u neposrednoj blizini, iza je vrtić, saobraćajnica, tako da smo morali da preduzmemo sve pripremne radnje kako bi se obezbedili okolni objekti i kako bi moglo bezbedno da se sprovede rušenje.

Na ovom poslu dnevno će biti angažovano nekoliko radnika, a očekuje se da čitav posao bude završen u narednih mesec dana.

 

VIŠE OD 2.000 REŠENjA

OD stupanja na snagu novog Zakona o planiranju i izgradnji, kada je nadležnost građevinske inspekcije prešla na Sekretarijat za inspekcijske poslove, doneto je više od 2.000 rešenja, podneto više od 550 krivičnih prijava, a srušena su 32 nelegalna objekta. Samo u ovoj godini uklonjeno je devet bespravno podignutih objekata i zatvoreno više od 240 gradilišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)