MANJE GOSTIJU, PRAZNIJA KASA: Ova odluka je zadala bolan udarac vlasnicima ovih objekata

A. VOJINOVIĆ

08. 10. 2020. u 12:05

UGOSTITELjSKI objekti koji posluju u prizemlju stambenih zgrada katanac na vrata stavljaju kada kazaljka na satu otkuca ponoć, a prema najnovijoj odluci Kriznog štaba - i ranije.

МАЊЕ ГОСТИЈУ, ПРАЗНИЈА КАСА: Ова одлука је задала болан ударац власницима ових објеката

Foto arhiva

Sat više ili manje, ali odluka je zadala bolan udarac vlasnicima ovih objekata. S druge strane, stanari će u narednom periodu moći da odahnu jer neće više neprestano osećati nesnosan smrad koji se širio do njihovih stanova.

Lokali brze hrane uspešno posluju tokom čitave noći, naročito oni iz užeg centra grada. Mnogobrojni Beograđani, ali i gosti prestonice, vole da prezalogaje picu ili meso sa roštilja u noćnim satima. Nove odredbe trajno su promenile radno vreme ovih ugostitelja, nezavisno od pandemije.

- Mi ćemo i te kako osetiti ovo skraćenje radnog vremena. Naš lokal je u samom centru grada i iako imamo mnogo gostiju tokom dana, ipak je najviše posetilaca u večernjim i noćnim časovima - pričaju, za "Novosti", iz poznatog prestoničkog lokala u kojem se prodaju kobasice.

"ULICA GLADNIH" U NOVOM BEOGRADU

POPULARNA "Ulica gladnih" u Novom Beogradu, nalazi se na Bulevaru maršala Tolbuhina i čuvena je po mnogobrojnim lokalima najrazličitije brze hrane. Nova gradska odluka smanjiće i gužvu u ovoj saobraćajnici poznatoj po gomilanju automobila baš zbog kupovine hrane u nekom od pomenutih kiosaka.

Na zabranu noćnog rada ugostiteljskih objekata mršte se i redovni ljubitelji brze hrane, od kojih je najbrojnija mlada populacija, ali i oni nešto stariji koji rade u drugoj i trećoj smeni. Omladina naročito voli da posle druženja u kafićima i barovima svrati na "kasnu" večeru.

- Često sam na terenu i u sitne sate stižem da jedem. Znam da jedem nezdravu hranu, ali mi je tako lakše jer sa poslom završavam kasno, pa mi više prija da svratim do nekog lokala i tamo večeram. Pošto više neće raditi noću, moraću da smislim neku alternativu - kroz osmeh nam priča Aleksandar T. sa Palilule.

Gradski čelnici su odluku o skraćenom radnom vremenu ugostiteljskih objekata koji posluju u prizemlju višespratnica usvojili na poslednjoj sednici Skupštine grada, jer su ovi lokali godinama zadavali velike muke stanarima zgrada. Utvrđeno je maksimalno radno vreme i to tako što sa radom mogu početi najranije u 6.00 časova, a mogu raditi najduže do ponoći radnim danima i nedeljom, a petkom i subotom od 6.00 do 1.00.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!