ROK ZA PROJEKAT 420 DANA: Potpisan ugovor za sređivanje “Pionirskog grada”

M. S.

01. 10. 2020. u 18:05

РОК ЗА ПРОЈЕКАТ 420 ДАНА: Потписан уговор за сређивање “Пионирског града”

Deo centra u Košutnjaku / Foto Z. Jovanović

GRAD Beograd našao je firmu koja će da izradi urbanistički projekat za rekonstrukciju Sportsko-rekreacionog centra "Pionirski grad".

Ovaj posao za 42.860.000 dinara bez PDV obaviće "Andzor inženjering" u sklopu konzorcijuma. Za izradu ove dokumentacije imaće rok od 420 dana.

Na tender za urbanistički projekat pristigle su još dve ponude, firmi "Energoprojekt" i "Mašinoprojekt Kopring", ali su uprkos prihvatljivim ponudama, ispale u trci sa "Andzorom" zbog viših cena koje su ponudile.

Sekretarijat za investicije u julu je raspisao tender kako bi se vratio stari sjaj nekadašnjoj glavnoj destinaciji za odmor školaraca. Kako je predviđeno planom, namera je da se postojeći paviljoni za smeštaj obnove i da se nakon preuređenja dobije renoviranih 400 mesta za smeštaj, koliko staje u osam paviljona. Osim smeštajnih kapaciteta, proširiće se i prostor za ishranu, a ideja je da se u kuhinji priprema oko 500 obroka dnevno.

Gosti obnovljenog "Pionirskog grada" imaće na raspolaganju i naučni centar, amfiteatar sa 400 mesta.

A na mestu postojeće zapuštene kuće "Velikog brata" nići će novi objekat za sportske aktivnosti. Adrenalin-zona biće namenjena takođe najmlađima sa spravama za penjanje, spuštanje.

PAVILjONI IZ DRUGOG SVETSKOG RATA

NA terenu se trenutno nalazi sedam starih paviljona koji su građeni za vreme Drugog svetskog rata, od kojih je jedan pretvoren u "Skvoš klub". Postojeća četiri novija paviljona su sagrađena šezdesetih godina, od kojih se dva koriste za potrebe dečje ustanove, a dva uopšte nisu u funkciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

veselnik

02.10.2020. 01:40

"Energoprojekt" je bio strasno jaka firma, dok nije prodan privatniku za vrednost placeva u Novom Beogradu, a izgleda da vlasnik "Andzor inženjeringa" ima bolje veze u gradu...