NOVI NEGOVATELJI "ZAMENILI" STARE: Zaposleni iz doma u Sremčici konačno otišli kući posle boravka u izolaciji

J. Ž. S.

28. 09. 2020. u 22:09

GRUPA od 45 zaposlenih u Ustanovi za decu i mlade "Sremčica", posle dvonedeljnog karantina, u ponedeljak se vratila svojim porodicama, a zamenila ih je nova grupa od 35 negovatelja, doktora i radnika tehničke službe.

НОВИ НЕГОВАТЕЉИ ЗАМЕНИЛИ СТАРЕ: Запослени из дома у Сремчици коначно отишли кући после боравка у изолацији

Novosti

Na taj način 277 štićenika doma je pod nadzorom 24 sata, a sve da bi se sprečilo dalje širenje zaraze kovidom 19.

Prema rečima Marine Vidojević, v. d. direktora Ustanove, trenutno je zaraženo 35 stanara. Oni imaju lakšu kliničku sliku i stabilnog su zdravstvenog stanja. I sama direktorka u ponedeljak je izašla iz karantina, pa sada i ona, kao i ostali zaposleni, pruža logističku podršku svojim kolegama u izolaciji.

- Na početku smo svi bili pomalo uplašeni, jer nismo znali u šta se upuštamo - kaže Vidojević. - Brzo smo se snašli u novonastaloj situaciji i prilagodili se životu u ustanovi. Sve službe su sinhronizovane, tako da deca ni u jednom trenutku nisu osetila da postoji problem.

Kako bi prekratili vreme, večeri su su rezervisane za druženje sa mališanima i igranje društvenih igara. Novi način života je nešto na šta su se vrlo brzo prilagodile čak i samohrane majke i one sa malom decom, ali i zaposleni koji su pred penzijom.

- Po savetu epidemiologa, nastavili smo još 14 dana sa potpunom izolacijom korisnika i tako će biti sve dok lekari ne kažu drugačije - kaže v. d. direktora.

Zaposleni su sve vreme u kontaktu sa starateljima štićenika i redovno ih obaveštavaju o svemu. Ima i dece o kojima brinu centri za socijalni rad i oni svakodnevno dobijaju izveštaje o situaciji u domu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KRUG OKO SLONARE TRČI 150 MALIŠANA: U zoološkom vrtu na Kalemegdanu u subotu još jedan dečji maraton