POČEO 10. "FILMSTRIT": U Studentskom parku prikazano ostvarenje "Bićemo prvaci sveta"

A. V. V.

12. 09. 2020. u 00:23

DOMAĆIM filmom "Bićemo prvaci sveta" sinoć je, tradicionalno, u Studentskom parku otvoren jubilarni, deseti "Filmstrit".

ПОЧЕО 10. ФИЛМСТРИТ: У Студентском парку приказано остварење Бићемо прваци света

Foto: N. Skenderija

Ljubitelji sedme umetnosti uživali su pod otvorenim nebom gledajući ostvarenje Darka Bajića o čuvenoj generaciji sportista, koja je postavila temelje jugoslovenske košarke.

Zbog trenutne epidemiološke situacije organizatori su broj mesta ovoga puta morali da ograniče na oko stotinak, pa su posetioci na vreme zauzeli svoje pozicije ispred bioskopskog platna u Akademskom parku. Filmofili su sedeli na propisanoj udaljenosti, a sve stolice bile su popunjene. U publici je kao i do sada bilo najviše mladih, ali i najmlađih, koji su pažljivo gledali put do osvajanja svetskog zlata čuvene četvorke Nebojše Popovića, Radomira Šapera, Aleksandra Nikolića i Borislava Stankovića.

Ovogodišnji "Filmstrit" posvećen je domaćoj kinematografiji, a u narednim nedeljama na prestoničkim ulicama biće prikazana najgledanija ostvarenja nastala tokom proteklih deset godina. "Filmstrit" narednih sedam dana ostaje u Studentskom parku, a posetioci će moći da pogledaju filmove "Realna priča", "Balkanska međa", "Taksi bluz", "Biser Bojane", "Skidanje" i "Mali Budo". Sledeće nedelje omiljeni bioskop pod zvezdama seli se u park "Tašmajdan".

Organizatori nisu isključili opciju da se u okviru manifestacije upriliči i neka predstava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024