PRAKSA U VIŠE OD 300 KOMPANIJA: Studenti Univerziteta u Beogradu imaće priliku za sticanje poslovnih iskustava

B. B.

09. 09. 2020. u 13:46

STUDENTI Univerziteta u Beogradu imaće priliku da obavljaju stručnu praksu u više od 300 domaćih i stranih kompanija, lokalnih samouprava, organizacija civilnog društava..

ПРАКСА У ВИШЕ ОД 300 КОМПАНИЈА: Студенти Универзитета у Београду имаће прилику за стицање пословних искустава

Foto: N. Fifić

To je rezultat sporazuma o saradnji, potpisanog između Univerziteta u Beogradu i Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Sporazum, između ostalog, predviđa i uspostavljanje berze stručnih praksi koja će omogućiti studentima osnovnih i poslediplomskih studija da steknu poslovna iskustva u realnom radnom okruženju kompanije i javnih ustanova, koje NALED okuplja u članstvu, što će im dati veću šansu da se zaposle u struci.

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović kaže da je inicijativa za potpisivanje sporazuma došla od mladih članova akademske zajednice kao i da pojedini fakulteti već sarađuju sa NALED-om, te da je ovo bila prilika da se ta saradnja proširi na ceo univerzitet. U proteklih deset godina, kroz različite programe stručne prakse i studentska takmičenja u organizaciji NALED-a, prošlo je skoro 200 studenata, a više od četvrtine zaposlenih u ovom udruženju počelo upravo na taj način.

- Uloga akademske zajednice u ostvarivanju reformskih inicijativa je veoma važna - rekao je Željko Tomić, predsednik NALED-ovog Saveza za eUpravu i direktor kompanije OSA. - Sporazum predstavlja prirodni nastavak uspešne saradnje koju smo pre tri godine započeli sa Fakultetom političkih nauka, a zatim sa Fakultetom organizacionih nauka, Elektrotehničkim fakultetom i Fakultetom za ekonomiju, finansije i administraciju. Kasnije su nam se pridružile i naučne istrazivačke ustanove širom Srbije među kojima su fakulteti u Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu i Istraživačka stanica Petnica.

Potpisivanjem sporazuma Univerzitet u Beogradu je, pored osam fakulteta i tri naučne institucije, postao 12. počasni član NALED-a iz akademske zajednice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)