INCIDENT ISPRED ZGRADE KATASTRA: Pretučeni advokati, napao ih radnik obezbeđenja

N.B.

05. 09. 2020. u 07:52

ADVOKATI Dragoslav Ljubičanović i Stefan Stojkov napadnuti su juče u Katastru u Ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu!

ИНЦИДЕНТ ИСПРЕД ЗГРАДЕ КАТАСТРА: Претучени адвокати, напао их радник обезбеђења

Foto Ustanova u Omladinskih brigada u Novom Beogradu

Odatle su zbog zadobijenih povreda prevezeni u Urgentni centar. Njih je nakon rasprave oko ulaska u zgradu, udario službenik Katastra, a Ljubičanović, koji je inače sekretar Advokatske komore Beograda, od udarca je izgubio svest.

Stojkov za "Novosti" ističe da je juče za 10.40 imao zakazan termin u Katastru, kako bi predao podnesak. Međutim, prema njegovim rečima, nekoliko puta su prolongirali da ga puste:

- Iako sam na vreme zakazao termin, nisu me puštali da uđem. Došlo je do prepirke, a obezbeđenje je u jednom momentu počelo da me vređa. Pozvao sam Ljubičanovića da ga obavestim šta se događa i on je ubrzo došao. Kad je stigao, iz zgrade je izašao jedan čovek. Pesnicom je udario prvo mene u glavu, pa kolegu. Ubrzo je došla Hitna pomoć i odvezli su nas u Urgentni centar. Napadnuti smo dok smo obavljali svoju službenu dužnost, uz sve moguće uvrede.

Foto Privatna arhiva

Stefan Stojkov


Dragoslav Ljubičanović ističe da je došao po pozivu kolege.

- Čovek koji je izašao iz zgrade kad sam stigao rekao je da je radnik Katastra i počeo je da mi se unosi u lice. Zamolio sam ga da se pomeri. U sledećem trenutku sam imao prekid filma, a osvestio sam se u Urgentnom centru. Tu su mi rekli da je taj čovek udario prvo kolegu, a onda mene, nakon čega sam pao.

Foto I.Marinković


Prema njegovim rečima, tom prilikom je zadobio hematom na potiljku, a ima i rascep usne i nosa. Ljubičanović ističe da su ga pošto je pao, polivali vodom, u pokušaju da ga osveste.
- Tražićemo da se pregledaju snimci sa kamera, kako bi se tačno utvrdilo šta se dogodilo - ističe Ljubičanović. - Došli smo poslom, kao advokati, a doživeli da nas neko tako udari. O svemu su obavešteni policija i Tužilaštvo.

REAKCIJA KOMORE, TRAŽE OBJAŠNjENjE

KOMORA će zahtevati od Katastra objašnjenje u vezi sa svim okolnostima napada na naše kolege - rekao je Viktor Gostiljac, predsednik Advokatske komore Srbije. - Ovo što se desilo možda nije iznenađenje, jer se radi o Katastru, službi koja možda trenutno predstavlja najneefikasiju kariku u državnom sistemu. To je hermetički zatvoren sistem bez svake kontrole, gde građani teško dolaze do ostvarivanja svojih prava. Rad Katastra i sve manjkavosti njegovog postupanja u naredom periodu će biti predmet naročite pažnje Komore, jer je ovo što se desilo kolegama samo posledica "dugogodišnjeg osionog ponašanja koje se oseća u njihovom radu i postupanju."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri