RASKRSNICA PONOVO PROHODNA: Gotovi radovi u zoni Bulevara patrijarha Pavla

S. B. M.

31. 08. 2020. u 08:11

RASKRSNICA Bulevara patrijarha Pavla i Ulice Pere Velimirovića, koja je bila zatvorena od 16. jula, puštena je za saobraćaj juče ujutru.

РАСКРСНИЦА ПОНОВО ПРОХОДНА: Готови радови у зони Булевара патријарха Павла

Foto "Fejsbuk"

Kako je naveo zamenik gradonačelnika Goran Vesić, posao je završen dva dana pre roka koji je izvođaču dala Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda.

- Zatvaranje ulice bilo je neophodno zbog završetka radova dela trase vodovoda i ostalih novih instalacija u Bulevaru patrijarha Pavla u zoni postojeće Ulice Pere Velimirovića, kao i zbog rušenja starog čelično-betonskog mosta iznad bivšeg korita Topčidarske reke. Paralelno sa rušenjem starog mosta, izmeštane su postojeće i izgrađene nove instalacije koje su bile u trupu mosta i samoj ulici, kao što su elektro i telekomunikacioni kablovi, vodovodna i kanalizaciona mreža manjih prečnika - naveo je Vesić.

Ovi radovi omogućili su završetak posla na izgradnji novog čeličnog vodovoda dužine 1.650 metara, i sada je moguće uklanjanje starog. Baš zbog tog starog cevovoda, obimniji radovi na izgradnji kolovozne konstrukcije novog Bulevara patrijarha Pavla nisu bili mogući.

Zbog završetka radova, uskoro će na staru trasu biti vraćena i linija 42.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)