NOVOASFALTIRANE ULICE U CENTRU: I pored pandemije u Modriči se uređuje grad

V. B.

15. 07. 2020. u 16:02

U MODRIČI je u toku rekonstrukcija i sanacija ulica u užem centru grada.

НОВОАСФАЛТИРАНЕ УЛИЦЕ У ЦЕНТРУ: И пoрeд пaндeмиje у Moдричи сe урeђује грaд

Foto: V.B.

Do sada  je završena sanacija ulica Gavrila Principa, Jovana Dučića, rekonstrukcija Berlinske ulice, rekonstrukcija pešačke zone oko solitera, izgrađeno je 30 parking mesta kod Doma zdravlja, a započela je izgradnja i 8 kilometara kanalizacione mreže u Tarevačkoj ulici i naselju Šljivik.


Građane su obradovale navedene aktivnosti i kako kažu sve urađeno će poboljšati uslove života u gradu.

-Sve što se radi dobro je i korisno za nas sve građane. Posle ovog sređivanja ulica i pešačkog prostora oko solitera, biće idealno za boravak nas penzionera – rekao je Petar Lazić. Mnogo mlađi Dejan Pajić, njegov sugrađanin, se slaže sa njim i još predlaže:

-Sve ovo što se radi vodi nas ka boljim i lepšim uslovima za život. Potrebno je još neke sitnice raditi oko solitera, urediti naš drvored i postaviti malo klupa za sedenje- kaže Pajić.

Foto: V.B.

 

Sve do sad urađeno deo je reaalizacije programa kapitalnih investicija opštine Modriča za ovu godinu. Osim toga građevinski poslovi su u ovom vremenu dobro došli i građevinskim preduzećima da u teškim vremenima obezbede posao radnicima.


-Znamo da je kriza, znamo da preduzeća imaju velikih probleme, nemaju posla. Na ovaj način  aktiviramo građevinsku operativu i zapošljavamo radnike. Smatramo da je ovo potpuno opravdano i na kraju ovaj grad mora lepo da izgleda. Nastavićemo poslove na uređenju našeg grada - obećao je Mladen Krekić, načelnik opštine Modriča.

Foto: V.B.

 

Pored ulica i kanalizacije, na red će narednih godina  doći i uređenje fasada stambenih zagrada zajedno sa vlasnicima stanova. Inače, ukupna vrednost utrošenih sredstva za realizaciju navedenih 6 projekatata je oko 1,1 milion maraka, tako da Modriča i pored pandnemije koja vlada, iz dana u dan sve lepše izgleda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)