OBNOVA ULICE KRALJA MILUTINA NA VRAČARU: Širi trotoari i još mesta za parkiranje

S. B. M.

23. 08. 2020. u 08:02

U ULICI kralja Milutina radovi na obnovi uveliko su u toku. Rekonstrukcija saobraćajnice, od Tiršove do Nemanjine, počela je 22. jula, a rok za završetak radova je 31. avgust.

ОБНОВА УЛИЦЕ КРАЉА МИЛУТИНА НА ВРАЧАРУ: Шири тротоари и још места за паркирање

Foto VN

Za obnovu su zadužene ekipe JKP "Beograd put", a sudeći prema sadašnjem izgledu, devet dana biće dovoljno da sve završe na vreme.

Ulica kralja Milutina se radi na osnovu programa radova JP "Putevi Beograda" za 2020. godinu.

- Predviđeno je da se izvrši kompletna zamena kolovozne konstrukcije, rekonstrukcija trotoara i parkinga sa zamenom ivičnjaka. Do sada su urađeni noseći asfaltni slojevi na delu od Birčaninove i Tiršove kao i kompletni pripremni radovi, dok se na delu od Nemanjine do Birčaninove pripremni radovi za asfaltiranje privode kraju - kažu u "Beograd putu".

PRIZRENSKA PROHODNA

ZAVRŠENI su i radovi u Prizrenskoj ulici. Zbog obnove vodovodne mreže, koje je izvodilo JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", za saobraćaj je od 28. jula bila zatvorena ova saobraćajnica od Zelenog venca do Terazija. Zbog toga, u prepodnevnom i popodnevnom špicu, u Brankovoj su se pravile velike gužve, pred ulaz u Terazijski tunel.

I reporteri "Novosti" uverili su se juče u napredak radova. Trotoari su prošireni, pa sada i bašte lokala mogu da zauzmu veću površinu. Po asfaltiranju, biće iscrtana i mesta za parking. Kolovoz jeste sužen u odnosu na pređašnji izgled, ali dovoljan je da prolaze vozila.

Ova jednosmerna saobraćajnica rekonstruisana je po sličnom principu kao i Resavska ulica prošle godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)