POSLE PISANJA "NOVOSTI": Vlasnik restorana iz Sremske ulice ekspresno odneo nedozvoljene postavljene delove letnje bašte

A. V. V.

14. 08. 2020. u 08:53

OGRADA i saksije sa zelenim rasadom koje su "krasile" baštu restorana u Sremskoj ulici, posle pisanja našeg lista, konačno su uklonjene.

ПОСЛЕ ПИСАЊА НОВОСТИ: Власник ресторана из Сремске улице експресно однео недозвољене постављене делове летње баште

Novosti

Vlasnik lokala je, izgleda, rešio da na kraju ispoštuje dozvoljeni prostor koji mu je nadležna JP "Kalemegdanska tvrđava" dala na korišćenje, pa se sada na trotoaru prestoničke pešačke zone stoje "samo" stolovi i stolice, koje sugrađani i dalje obilaze, ali u manjem luku.

Bašta restorana u Sremskoj ulici nedavno je "okupirala" ovaj deo pešačke zone u samom srcu grada i izazvala negodovanje Beograđana koji se ovim putem svakodnevno kreću ka Zelenom vencu ili u pravcu glavne preestoničke štrafte - Knez Mihailove. Kako su "Novosti" pisale, vlasnik lokala je dobio dozvolu za postavljanje bašte, ali nije ispoštovao propise i brže bolje proširio je prostor i na deo kolovoza. Takođe, dobio je rešenje da ukloni nedozvoljenu ogradu i saksije, što nije učinio uprkos prijavi.

Ovo nije prvi put da je gazda restorana morao da raskloni sporne delove bašte. Jednom je sklonio ogradu i žardinjere nekoliko dana posle prvobitnog nameštanja. Međutim, ovaj scenario nije bio dugog veka, pa se opet razbaškario duž trotoara u Sremskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom