RUGLO ZEMUNA: Zbog prodaje na buvljaku Prvomajska zatrpana otpacima (FOTO)

S. VIDAČKOVIĆ

04. 08. 2020. u 17:30

POSLE svake nedelje, glavnog "pijačnog" dana za divlji buvljak u zemunskoj Prvomajskoj ulici, prostor pored kolovoza i trotoara pretrpan je smećem.

РУГЛО ЗЕМУНА: Због продаје на бувљаку Првомајска затрпана отпацима (ФОТО)

Foto: "Novosti"

Građani ovog dela Zemuna negoduju već duže vreme, iako je od 1. januara do danas u Prvomajskoj ulici bilo čak 298 kontrola komunalnog reda.

Nelegalni prodavci svakog vikenda pored puta na ćebadima i najlonima prodaju stare stvari, od dotrajalih igračaka, preko knjiga, stripova, muzičkih ploča, sve do polovne bele tehnike.

Kada se pazarni dan završi, ostaje ružna slika. Nered, đubre i neprodati "artikli" završe u okolnom zelenilu, ili budu nemarno ostavljeni pored puta.

- Nesavesni i nelegalni prodavci ostavljaju smeće i otpatke kada završe sa "prodajom". Inspekcija dođe i opomene ih, ali džaba. Kontejneri su blizu, nije mi jasno zašto te nepotrebne stvari ne bace tamo, već ih ostavljaju oko drveća i u šiblju - kaže Marija S.

Kako su, za "Novosti", rekli iz Sekretarijata za poslove komunalne milicije, od 1. januara do danas u Prvomajskoj ulici bilo je 298 kontrola komunalnog reda, od čega je 57 intervencija bilo na osnovu prijava građana, dok su ostale provere bile u okviru redovnog nadzora.

Foto: "Novosti"

- Prilikom navedenih kontrola izdato je ukupno 265 prekršajnih naloga, dva usmena naređenja, a u jednom slučaju je nađena roba - objašnjavaju u Gradskoj upravi. - Sekretarijat za poslove komunalne milicije će i ubuduće sprovoditi kontrolu.

Iz Uprave grada su nas obavestili da će Gradska komunalna inspekcija izaći na teren u Prvomajsku, kako bi obavili inspekciji nadzor i utvrdili postojeće stanje.

Foto: "Novosti"

KAZNE OD 15.000 DO 150.000 DINARA

ODLUKA o komunalnom redu jasno propisuje da je na ulici, trgu i drugoj javnoj površini, zabranjeno prodavati robu ili obavljati druge delatnosti izvan prodavnica i lokala, osim u slučajevima kada je to dozvoljeno zakonom ili gradskim propisima. Za ovaj prekršaj propisana je novčana kazna od 150.000 za pravno lice i 25.000 za odgovornu osobu, za preduzetnika 75.000 a za fizičko lice 15.000 dinara.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (8)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo