BEOGRAĐANI “OKUPIRALI” ADU: Spas od vrućine našli i u Košutnjaku

Tanjug

01. 08. 2020. u 14:52

SPAS od tropskih vrućina veliki broj građana prvog dana vikenda pronašao je na kupalištima, a mnogi Beograđani osveženje su potražili na Adi Ciganliji.

БЕОГРАЂАНИ “ОКУПИРАЛИ” АДУ: Спас од врућине нашли и у Кошутњаку

Foto: Tanjug

Na "beogradskom moru" oko podneva našao se veliki broj kupača koji se na plaži uglavnom pridržavaju mera i poštuju propisanu fizičku distancu.

Sezona kupanja na Adi Ciganliji otvorena je krajem juna, a plaže su otvorene od 10 do 19 časova kada su prisutne spasilačke službe i službe hitne medicinske pomoći.

Uvedene su i protivepidemijske mere zaštite na čije obavezno pridržavanje povremeno, sa razglasa, podsećaju posetioce Ade Ciganlije.

Ima i onih koji su se sa porodicom ili društvom od visokih temperatura sklonili u hladovinu Košutnjaka gde su uživali u sportskim aktivnostima, jahanju, vožnji bicikla, a bilo je i onih kojima vrućina nije smetala da raspale roštilj.

Inače, kupališta i bazeni na otvorenom u Beogradu počeli su da rade od 12. jula, a građani mogu da se raslade i na plaži Lido koja je otvorena svakog dana od 9 do 19 časova.

Za bezbednost posetilaca na Lidu brinu čuvarske i spasilačke ekipe, kao i dežurna medicinska služba.

Građanima su na raspolaganju i otvoreni bazeni SRC „Milan Gale Muškatirović“, SC "Olimp – Zvezdara", plivalište Zavoda za sport i medicinu sporta u Košutnjaku, bazeni "11. april", a od danas i SRC „Tašmajdan".

Radno vreme bazena uglavno je od 10 do 19 časova svakog dana, a obavezno je poštovanje svih mera bezbednosti.

Grad Beograd je usvojio pravila koja bi trebalo da se primenjuju na svim bazenima, a koja propisuju da pod suncobranom mogu da se nalaze samo dve osobe, osim porodica sa malom decom, da razmak izmedu ležaljki iznosi najmanje dva metra, osim kada su u pitanju porodice sa malod decom.

Takođe, zabranjeni su timski sportovi u vodi ili na obali koji uključuju bliski kontakt, barovi i kafići mogu da služe hranu samo zapakovanu u orginalnim pakovanjima.

Kapacitet kupališta je 40 ljudi na 1.000 metara kvadratnih, zaposleni na bazenima moraju da nose maske kada su u kontaktu sa posetiocima, zabranjeno je korišćenje tuševa i svlačionica u zatvorenom prostoru izuzev toaleta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)