ZAVRŠENA AGONIJA: Ostaje parkić na Banovom brdu, Vesić i stanari potpisali Protokol o saradnji

Tanjug

31. 07. 2020. u 15:50

ЗАВРШЕНА АГОНИЈА: Остаје паркић на Бановом брду, Весић и станари потписали Протокол о сарадњи

Foto Beoinfo

Nakon više od godinu dana nesuglasica investitora i stanara koji su želeli da sačuvaju parkić na Banovom brdu, danas je konačno uspostavljen dogovor da do gradnje u tom delu Beograda neće doći, te da će park ostati na svojoj poziciji.

Protokol o saradnji potpisan je danas u Starom dvoru, u prisustvu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, a Grad se obavezuje da u najkraćem mogućem roku pokrene postupak za izradu novog plana detaljne regulacije i da predloži da se izmenom plana, ta površina proglasi javnom zelenom površinom.

Vesić je rekao da je završena agonija stanara i investitora u Požeškoj ulici 158-160, koji su, kaže, pokazali veliku odgovornost i želju da se izađe iz situacije u kojoj su bili policija, bageri, rasprave, protesti...

Foto privatna arhiva

Kako je naveo, ovo je jedna od situacija gde niko nije kriv, ali i gde je morao da se nađe kompomis.

"Stanari su u pravu u smislu da ta zelena površina njima treba, a s druge strane investitor je takođe bio u pravu, kupio parcelu od privatnika i dobio pravo da gradi na osnovu važećih urbanističkih uslova", ukazao je Vesić.

Kako je rekao, kada se završi proces usvajanja plana procesa detaljne regulacije koji traje između sedam i 11 meseci, taj prostor biće proglašen javnom zelenom površinom i tada će gradsko zelenilo uraditi jedan novi moderan park.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Vlada Erding

01.08.2020. 09:14

Boze, kakva glupost. Nose maske a rukuju se. Ne objavljujte ovakve slike, to mogu videti svi koji su zaduzeni da prate situaciju u Srbiji. Ne cudi sto nam Evropa dodeljuje sve moguce zabrane, pored ovakvih slika. Najgore sto je moguce uraditi u ovo vreme je fizicki kontakt... Ali vazno je imati masku...