INSPEKCIJA PROVERAVA UGOSTITELjE: Tokom noći kontrolisano 278 objekata, napisano osam prekršajnih prijava

Tanjug

petak, 31. 07. 2020. u 11:17

ИНСПЕКЦИЈА ПРОВЕРАВА УГОСТИТЕЉЕ: Током ноћи контролисано 278 објеката, написано осам прекршајних пријава

Foto: Novosti arhiva

GRADONAČELNIK BEOGRADA Zoran Radojičić izjavio je da je tokom prethodne noći u prestonici kontrolisano 278 ugostiteljskih objekata, kao i da je napisano osam prekršajnih prijava, a u dva slučaja ti subjekti idu kod sudija za prekršaj.

"Niko nije zaštićen i svugde postoji šansa da dođe naša inspekcija", rekao je Radojičić za RTS.

Objasnio je da su za prekršaje prijave kazne 30.000 dinara, a kada se ide kod sudija za prekršaje čak do 500.000 dinara.

"Posebno ćemo intezivirati kontrolu tokom vikenda", najavio je gradonačelnik i dodao da će danas imati sastanak sa predstavnicima iz komunalne milicije i inspekcije.

Ukazao je da su prekršajne prijave pisane zbog rada objekata posle radnog vremena.

Takode se kontroliše i nošenje maski, a za to je nadležna republička sanitarna inspekcija koja je takođe deo timova koji kontrolišu ugostiteljske objekte, istakao je Radojičić.

Na pitanje imamo li dovoljno inspektora Radojičić kaže da ih ne možemo imati dovoljno da svaki subjekt i ugostiteljski objekat iskontrolišu.

"Imamo u Beogradu oko 2.500 objekata, kontrolisali smo nocas 278. Na taj nacin jasno šaljemo poruku da niko nije zašticen i da cemo sve kontrolisati", porucio je Radojičić.

Velike su vrucine i ljudi traže spas u parkovima i kupalištima, a Radojičić kaže da je tu suština u licnoj odgovornosti svih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)