PROGRAM DKC: "Šašavi Šekspir" igra protiv korone

A.Vojinović

20. 07. 2020. u 11:23

DEČJI kulturni centar Beograd i ovoga leta se priprema za 51. međunarodnu manifestaciju "Radost Evrope", koja se održava u Beogradu, ali ove jeseni, zbog korone, u potpuno drugačijem izdanju.

ПРОГРАМ ДКЦ: Шашави Шекспир игра против короне

Foto: P. Mitić

Zaposleni su našli načina i da organizuju brojne besplatne kreativne radionice za mališane na internetu, ali i na platou ispred DKC u Takovskoj 8 koje su počele 13. jula i trajaće do 28. avgusta. Biće to prilika da se predstavi kultura 15 zemalja.

Za to vreme deca će moći da se upoznaju sa tradicijom, umetnicima, zanimljivostima, obeležjima i kulturnim nasleđem različitih zemalja Starog kontinenta. Takođe, ovo će biti i pravi izazov i savršena prilika da pokažu svoje talente za različite vidove umetnosti, kao i znanje kroz brojne igre i kvizove. Od ponedeljka 13. jula do petka 17. kreće sa radom prva onlajn dramska radionica posvećena Engleskoj sa nazivom "Šašavi Šekspir".

- Srednjoškolci stariji od 16 godina baviće se dramskom igrom i improvizacijom na engleskom jeziku na osnovu specijalnog izdanja "San letnje noći", koje je dr Pol Marej objavio u ediciji Silly Shakespeare for Students prilagođenog radu sa decom - navode, za "Novosti", iz Dečjeg kulturnog centra - Druga nedelja posvećena je Švedskoj, a pevačica Leontina Vukomanović učiće decu od 6 do 12 godina da pevaju švedsku pesmu posvećenu Svetoj Luciji.

"Radost Evrope" ove godine promeniće pandemija virusa korona, pa će manifestacija izgledati nešto drugačije. Beograd ovoga puta neće fizički moći da ugosti decu sa Starog kontinenta, već će učesnici iz svih krajeva Evrope slati video-snimke svog nastupa sa porukom deci planete.

Na koncertu će se smenjivati video-poruke i numere naših evropskih prijatelja i kompozicije stranih evropskih kompozitora, narodne igre drugih zemalja i horske numere na stranim jezicima u izvođenju naše dece, kao i numere inspirisane srpskom tradicijom i kulturom.

Osnivač i pokrovitelj Međunarodnog susreta dece Evrope je Gradska uprava grada Beograda, a izvršni producent je Dečji kulturni centar Beograd.

MOGUĆE PROMENE

UKUPNO 25 letnjih radionica održaće se tokom mesec i po, ali kako su naglasili nadležni iz Dečjeg kulturnog centra Beograd, čitav program je podložan promenama usled prilagođavanja aktuelnoj epidemiološkoj situaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)