Nejasno hoće li gradska uprava od jeseni imati drugog partnera za naplaćivanje prevoza: "Bus plus" ili dolazi neko novi?

S. B. M.

06. 07. 2020. u 14:40

UGOVOR Grada sa sistemom "Bus plus", odnosno kompanijom "Apeks", ističe u septembru, a Grad ima nameru da traži drugog partnera koji bi se bavio naplatom karata u javnom prevozu. Rok u kojem je Saobraćajni fakultet imao da uradi "Projekat unapređenja sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom prevozu putnika na teritoriji Beograda sa izradom koncesionog akta javno-privatnog partnerstva" ističe ovih dana.

Нејасно хоће ли градска управа од јесени имати другог партнера за наплаћивање превоза: Бус плус или долази неко нови?

Foto: A. Stanković

Posle deset godina saradnje, Grad je odlučio da traži novog partnera. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kazao je u februaru da će on biti poznat u drugoj polovini godine i da će grad kada studija bude završena raspisati tender.

- Da bismo bili spremni za to, pripremili smo javnu nabavku koja bi trebalo da definiše šta će Beograd tražiti od partnera koji će da naplaćuje karte na osnovu dosadašnjeg iskustva - naveo je tada Vesić.

Međutim, ugovor sa Saobraćajnim fakultetom vredan 3,8 miliona dinara predviđa mogućnost da se usled vanrednih okolnosti posao odloži. A tek kad se ova studija završi, Grad može da raspiše nabavku i nađe novog partnera. Kako je Vesić rekao, sada znaju šta tačno treba da traže i koje su sve bile manjkavosti ugovora sa "Apeksom".

DESETOGODIŠNjI UGOVOR

"BUS plus" sistem uveden je 1. februara 2012. godine, a saradnja Grada Beograda i "Apeksa" ozvaničena je u septembru 2010. U međuvremenu, potpisano je šest aneksa, a poslednji u septembru 2015. godine. Iako je prethodnih godina bilo reči o eventualnom raskidu ugovora, zbog prevelikih troškova čelnici grada su odustajali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)