MATURSKO NA POKLON: Đaci uživali u besplatnoj proslavi u Domu učenika srednjih škola "Patrijarh Pavle"

A. Z. K.

24. 05. 2024. u 06:37

U DOMU učenika srednjih škola "Patrijarh Pavle" organizovana je proslava mature za oko 116 učenika završnih razreda prestoničkih škola.

МАТУРСКО НА ПОКЛОН: Ђаци уживали у бесплатној прослави у Дому ученика средњих  школа  Патријарх Павле

Privatna arhiva

Đaci koji se sada pripremaju za nastavak školovanja bili su u prilici da sa svojim drugarima iz doma proslave srednjoškolske uspehe, ali i da ovom proslavom zatvore jedno poglavlje života. Želja svih zaposlenih je da ovakve proslave postanu tradicija u njihovom domu.

Više od 100 učenika uživalo je u maturskoj večeri u kantini doma, a osim druženja sa svojim cimerima bili su u prilici da uživaju u hrani i muzici. Prema rečima direktora ove ustanove Saše Rokvića, u ovom domu žive uspešni i talentovani đaci, zato su onima koji su bili najuspešniji dodeljene i nagrade.

Pomoć za prijemni

ZAPOSLENI za đake koji borave u domu imaju samo reči hvale. Prema rečima direktora, vaspitači će pojedinim đacima u narednom periodu pomagati oko pripreme prijemnih ispita.

- Oni se sada pripremaju za dalje školovanje, a mi bismo voleli da pronađemo profesore koji bi im pomagali da se što bolje pripreme ukoliko je to potrebno - rekao je Rokvić.

- Deca su veoma lepo reagovala na ovu proslavu, sređivala su se i spremala, posle su se slikala sa svojim vaspitačima. To su divna deca koja su izuzetno vredna i talentovana i zaslužila su ovakvu proslavu - rekao je za "Novosti" Saša Rokvić. - Sve je bilo organizovano u našoj kantini, naše kolege koje rade u kuhinji zaista su se potrudile oko hrane, a obezbedili smo im i muziku.

Osim proslave, odabran je i đak generacije, a nagradu je dobila Staša Stamenković, koja se uspešno bavi odbojkom, a uspesi joj ne manjkaju ni u školi.

- Ova talentovana devojčica dobila je bistu patrijarha, da je podseća na sve uspehe i boravak u domu. Osim nje, zaista se možemo pohvaliti brojnim đacima koji su talentovani i uspešni u školi. Kroz brojne radionice koje se organizuju u domu oni imaju priliku da otkriju i razvijaju sve svoje talente - rekao je Rokvić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)