STOP KVADRATIMA, ZA ZDRAVU SREDINU: Stanovnici blokova blokirali raskrsnicu Gancijeve i Vojvođanske ulice

B.B.

30. 03. 2024. u 19:08

POD sloganom "Nećemo da budemo zazidani" stanovnici novobeogradskih blokova blokirali su danas raskrsnicu Gandijeve i Vojvođanske ulice, zahtevajući od nadležnih hitno obustavljanje izgradnje novih stambeno-poslovnih objekata u blokovima od 61 do 64.

СТОП КВАДРАТИМА, ЗА ЗДРАВУ СРЕДИНУ: Становници блокова блокирали раскрсницу Ганцијеве и Војвођанске улице

Foto: Z. Jovanović

Sa protesta je upućen zahtev Gradu za poništavanje odluke o PDR za prostor između ulica Japanske i Evropske u bloku 63, koji će biti predat i u pismnom obliku nadležnima ui prestonici. Takođe, zatraženo je da zaustavi bilo kakava stamebna izgradnja u blokovima od 70a do Ulice dr Ivana Ribara.

Iako se očekivao veliki broj Beograđana, protest nije ispunio očekivanja organizatora. Zbog blokade, saobraćaj je bio obustavljen oko sat vremena, pa su građani koji su se zatekli u vozilima GSP morali da nastave peške, što je neke od njih iznerviralo. Protest su organizovali udruženja "Bežanija ostaje - Kosa prkosi" i "Zajednička akcija", a podržala su ih brojna udruženja građana.

Okupljeni su želeli da iskažu zabrinutost i neslaganje sa megalomanskim i neplanskim talasom gradnje na Novom Beogradu, koji po njihovim rečima rapidno urušava kvalitet stanovanja, održivost infrastrukture, ali i pravo na zdravu životnu sredinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave